Premier liga Engleske

Uz najbrži gol u svojoj povijesti Liverpool opet na vrhu tabele

Momčad Juergena Kloppa je ubilježila 28. ovosezonsku pobjedu u Premiershipu, dok je istovremeno ovo 28. poraz Huddersfielda.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2019. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Liverpoola bili su u petak uvjerljivi u susretu protiv Huddersfielda i na kraju slavili rezultatom 5:0, a Redsi su poveli nakon samo 15 sekundi.

Pogodak Keite, na asistenciju Mohameda Salaha, ispostavilo se, najbrži je gol Liverpoola u Premier ligi.

Redsi su ovom pobjedom ponovno zasjeli na vrh ljestvice s dva boda više i utakmicom više od Manchester Cityja.

Do kraja poluvremena momčad Juergena Kloppa je preko Manea (23) i Salaha (45+1) došla do tri gola prednosti, a isti je dvojac pogocima u 66. i 83. minuti začinio 28. ovosezonsku pobjedu Liverpoola u Premiershipu i 28. poraz Huddersfielda.

Prvi put u povijesti Premiershipa dogodilo se da sve zgoditke postignu igrači rođeni u Africi.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren se ponovno našao u početnoj postavi LIverpoola i odigrao cijelu utakmicu.

Liverpool iz 36 utakmica ima 91 bod, a Manchester City 89 iz 35 utakmica. Momčad Pepa Guardiole u nedjelju (15.05) gostuje kod Burnleyja.

Danas je na rasporedu šest od preostalih devet utakmica 36. kola, a sastaju se: Tottenham - West Ham, Crystal Palace - Everton, Fulham - Cardiff, Southampton - Bournemouth, Watford - Wolverhampton (16.00) i Brighton - Newcastle (18.30).

Video: Liverpool vs Huddersfield Town 5-0 ● Short Highlights HD ● All Goals 

Firmino upitan za veliku utakmicu s Barcelonom

Napadač Liverpoola Roberto Firmino propustio je utakmicu s Huddersfieldom (5-0) u petak zbog ozljede mišića i neizvjestan je za put u Barcelonu na prvu utakmicu polufinala Lige prvaka.

"Trenirao je u četvrtak normalno, radili smo prekide i sve je bilo u redu. Nisam vidio kad je došlo do ozljede, vjerojatno je u završnici treninga osjetio bol", objasnio je Klopp.

Sjajni Brazilac poznat je kao veliki borac i igrač koji propušta utakmice tek kad je situacija ozbiljnije prirode.

"To je Bobby, njega je teško odvojiti od nogometa, ali nismo htjeli ništa riskirati protiv Huddersfielda. Ako bude i najmanje šanse, igrat će protiv Barcelone", zaključio je trener Liverpoola.

Situacija oko napadača Redsa bit će poznatnija sljedećih dana. U svakom slučaju, za klub s Anfielda njegov izostanak bio bi veliki udarac.

Utakmica Barcelona - Liverpool igra se u srijedu od 21 sat na Camp Nou. Uzvratni susret je na rasporedu tjedan dana kasnije u Engleskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close