Uz češku 'dron provokaciju'

Nogometaši Kosova stigli do jedne od najvećih pobjeda u povijesti

Kosovovari su do trijumfa došli preokretom jer su u 16. minuti Česi poveli preko Schicka. U 20. minuti izjednačio je Muriqi, a u 67. minuti pobjedu je Kosovarima donio Vojvoda.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2019. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Kosova došli su do jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti svladavši u u okviru kvalifikacija za EURO 2020 u Prištini Češku s 2:1. 

Kosovovari su do trijumfa došli preokretom jer su u 16. minuti Česi poveli preko Schicka. U 20. minuti izjednačio je  Muriqi, a u 67. minuti pobjedu je Kosovarima donio  Vojvoda. 

Inače, kosovska policija privela je osam državljana Češke koji su planirali dronom spustiti zastavu s natpisom 'Kosovo srpsko' tijekom današnje nogometne utakmice između reprezentacija Kosova i Češke na stadionu Fadil Vokrri u Prištini.

Policija u Uroševcu zaplijenila je opremu i zastave pronađene kod uhićenih čeških državljana. Indeks online piše da je među osam uhićenih šestero muškaraca i dvije žene.

Podsjetimo, albanski navijači su 2014. godine u Srbiji na utakmici Albanije i Srbije spustili dron sa zastavom 'Velike Albanije' nakon čega je na terenu došlo do sukoba igrača.

Engleski nogometaši slavili su u susretu A skupine kvalifikacija za EURO 2020 na Wembleyu protiv Bugarske s 4-0 i preuzeli vodstvo u A skupini s maksimalnih devet bodova. 

Englezi su do uvjerljivog trijumfa došli na krilima Harrya Kanea, koji je na ovoj utakmici upisao "hat-trick" i jednu asistenciju za gol.

Kane je prvo u 24. minuti na dodavanje Raheema Sterlinga načeo mrežu gostiju, a u 49. minuti je bio precizan s "bijele točke" nakon prekršaja nad Rashfordom. Kane je bio asistent kod trećeg gola, a strijelac je bio Sterling u 55. minuti, a u 72. minuti po drugi puta je bio precizan iz jedanaesterca, koji je i napravljen na napadaču Tottenhama.

U skupini B Ukrajinci su nastavili sa sjajnim predstavama pobijedivši u gostima Litvu s 3:0. Pogotke su za Ukrajince dali Zinčenko, Marlos i Malinovskij.

Ukrajinci nakon pet susreta imaju 13 bodova i uvjerljivo vode na ljestvici prije večerašnjeg dvoboja u Beogradu između Srbije i Portugala. 

U skupini H Island je s lakoćom u Reykyaviku došao do trijumfa nad Moldavcima (3-0) i nakratko preuzeo vodstvo u skupini.

Kopirati
Drag cursor here to close