Sud

'Uvijek vjerni' pred stečajem

Iz ugovora s HNS-om tada je proizlazilo da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge "Uvijek vjerni" i njome namiriti vjerovnici.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2019. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je prethodni postupak radi utvrđenja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" te je za 14. svibnja zakazao ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečaja, objavila je Hina.

Sudskim rješenjem zastupniku "Uvijek vjernih" Iliji Perkoviću naloženo je i da u roku od osam dana podnese izvješće o imovini te udruge. U protivnom će biti naloženo saslušanje, a u slučaju ne odaziva prijeti i do 10.000 kuna kazne.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je lani u veljači obustavljen skraćeni stečajni postupak "Uvijek vjernih" u kojem se navodilo i kako je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao toj udruzi isplatiti tri milijuna kuna.

Iz ugovora s HNS-om tada je proizlazilo da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge "Uvijek vjerni" i njome namiriti vjerovnici.

Financijska agencija (Fina) još u ožujku 2016. podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći da su "Uvijek vjerni" do 1. rujna imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.

Prema podacima u prijedlogu Fine, klub "Uvijek vjerni" ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci. Kako se isticalo, Fina osim toga ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" osnovan je i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu. Kao aktualni predsjednik i tajnik "Uvijek vjernih" u registru udruga navode se Ilija Perković i Luka Radat, a kao cilj udruge istaknuto je "okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije".

Osim toga, kao djelatnost "Uvijek vjernih" navodi se i edukacija navijača kroz navijačke vrijednosti kojima se promiče nogomet, spriječava i izbjegava rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost među navijačima i prema igračima te "predlaganje promjena nadležnim tijelima s ciljem sprečavanja nereda na sportskim natjecanjima".

Klub "Uvijek vjerni" kao svoju djelatnost naveo je i organiziranje odlazaka na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za svoje članove, ali i organiziranje javnih gledanja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close