Nakon skoro tri mjeseca

Utakmicom na Poljudu vraća se Hrvatska nogometna liga

Posljednja utakmica HNL-a igrana je dalekog 9. ožujka, kada je Lokomotiva slavila u Gorici s 3-1.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2020. u 19:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon skoro tri mjeseca stanke zbog koronavirusa u petak se utakmicom 27. kola na Poljudu između Hajduka i Intera s početkom u 20 sati vraća Hrvatska nogometna liga.

Nogometna sezona u Hrvatskoj nastavila se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa proteklog vikenda, a sada su na redu i prvenstvene utakmice. Posljednja utakmica HNL-a igrana je dalekog 9. ožujka, kada je Lokomotiva slavila u Gorici s 3-1.

Točno 88 dana nakon te utakmice Hajduk će na svom Poljudu tražiti bodove za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka protiv preposljednjeg Intera, koji se bori za ostanak.

"Svi se veselimo utakmici, zbog toga radimo i za to živimo. Posebna je priča to što ćemo igrati bez publike, nikada mi to nije bilo ugodno, otežavajuća je to okolnost, ali moramo u petak opravdati ulogu favorita. Imamo još deset utakmica do kraja sezone i želimo pobijediti u svakoj", kazao je trener Hajduka Igor Tudor. Hajduk je, inače, dosad u Splitu slavio u sedam utakmica zaredom protiv Zaprešićana.

Inter je tijekom prinudne stanke promijenio trenera, a umjesto Željka Petrovića kormilo je preuzeo Tomislav Ivković. On je obavio pripreme za vrijeme kojih je odigrano i nekoliko prijateljskih utakmica, poraz od Rijeke (1-4), remi sa Slavenom Belupom (1-1), te poraz na gostovanju kod Dinama (1-4).

U subotu će u 19 sati igrati Slaven Belupo i Gorica, a u 21 sat Varaždin i Dinamo, da bi kolo u nedjelju zaključili dvoboji Istra 1961 - Rijeka (19) te Lokomotiva - Osijek (21).

Na ljestvici vodi Dinamo s 65 bodova, ispred Rijeke (47), Lokomotive (46) i Hajduka (45). Osijek je peti s 42 boda, Gorica ima 35, Slaven Belupo 26, a na dnu su su Istra 1961 (19), Inter (17) i Varaždin (17).

Prvenstvo se nastavlja bez gledatelja, ali s obzirom da je epidemiološka situacija dobra, može se očekivati i povratak navijača na stadione, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close