Ljutiti Mourinho

Ustaj Pogba, trener zove, ustaj Paule, trening je

Osoblje Mancheser Uniteda moralo je zvoniti pojačanju teškom 89 milijuna funti.
Sport / Nogomet | 24. 12. 2017. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada zvijezda Uniteda Paul Pogba nije se pojavila na treningu u centru Carrington dan nakon pobjede protiv Arsenala (1:3), Mourinho je naredio svom osoblju da ga nazovu, a kad se nije javio na telefon, Specijalni je poslao svoje ljude da ga dignu iz kreveta i izvuku iz luksuznog doma u četvrti Hale Barns, piše Germanijak.

Taj incident posljednji je u nizu problema koje Jose Mourinho ima s razmaženim klupskim zvijezdama. Čak je morao angažirati ekipu ljudi koja se brine o mladim, nemirnim i bogatim nogometnim superszvijezdama koja ih redovito testira na drogu, a u pojedinim slučajevima su bahatim nogometnim bogatašima morali kupovati čak i pastu za zube.

Stariji igrači poput Zlatana Ibrahimovića, klupskog kapetana Michaela Carricka i Ashleyja Younga očajni su zbog njihovog ponašanja i zgroženi načinom na koji se mlađi igrači, te osobito oni s akademije, odnose prema klupskom grbu.

"Neki se ponašaju kao da su uhvatili boga za jaja,“ rekao je izvor blizak engleskim medijima. "Srećom da imaju asistente, da neki igraju u Buryju ili Rochdaleu ne bi znali izaći iz sobe".

Takav pristup, smatra Mourinho, koštao ih je šokantnog poraza od Bristola u Carabao Cupu prošli tjedan.

Portugalac nije imao milosti prema igračima nakon sinoćnjeg remija s Leicesterom.

Manchester United je imao igrača više i vodio 2:1 da bi domaćini u 94. minuti uspjeli izjednačiti. Da stvar bude gora, igrači Uniteda su do tog trenutka imali barem dvije ili tri velike prilike kojima su mogli prelomiti susret, ali su ih shvatili olako i promašili.

"Kad na ovako teškom gostovanju odigraš neriješeno često možeš biti zadovoljan i prihvatiš taj bod. No, večeras to nije bio slučaj. Ovo je bila utakmica koju smo mogli i trebali rutinski dobiti tako da mogu mirne duše reći da smo izgubili dva boda", rekao je Mourinho nakon susreta na King Poweru, a onda se okomio na igrače:

"Znate, neki igrači su mladi i neiskusni pa imaju dječje reakcije i pogreške. Kako vrijeme prolazi, oni odrastaju i sazrijevaju u nogometnom i svakom drugom smislu. A imate igrače koji uvijek ostanu djeca i ništa ne mogu naučiti. Smiješno je što su oni danas promašili. Baš je smiješno. Evo, recimo, mali Scott McTominay danas nije igrao. On je klinac, mora puno naučiti i naučit će, jer je prošle godine igrao s klincima, ali on na terenu ne donosi djetinjaste odluke. Neki drugi igrači, pak, ostanu takvi zauvijek", grmio je Mourinho.

Kopirati
Drag cursor here to close