Jarčevi traže Vedatora

Uspostavljen kontakt: Ibiševića želi dovesti trostruki prvak Njemačke

Kao što je već pisano, na jednom treningu fizički su se sukobili pomoćni trener Naldo i iskusni bh. internacionalac Vedad Ibišević. Uprava Schalkea odlučila je stati na stranu trenera i Vedatoru uručila prijevremeni otkaz.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2020. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Vedad Ibišević

Njemački bundesligaš FC Köln razmatra opciju da na zimu dovede Vedada Ibiševića koji će od 31. prosinca biti slobodan igrač nakon dogovorenog prijevremenog prekida saradnje sa Schalkeom.

Kao što je već pisano, na jednom treningu fizički su se sukobili pomoćni trener Naldo i iskusni bh. internacionalac Vedad Ibišević.

Nastala atmosfera bila je toliko loše da su igrači stali u zaštitu svojeg kolege, ali čelnike kluba to ne zanima su odlučili uručiti zahvalnicu Ibiševiću koji je u Schalke na početku sezone stigao iz Herthe.

Međutim, Rudari su ove sezone katastrofalni te se trenutno nalaze na posljednjem Budeslige. U devet odigranih kola Schalke ima tri remija i šest poraza, a sramota koju su doživjeli u prvom kolu ove sezone (poraz od Bayerna 8:0) nešto je što navijači neće tako brzo zaboraviti.

Vedator je ove sezone odigrao četiri utakmice u Bundesligi i jednu u Kupu Njemačke, gdje je bio i strijelac jednog gola.

Kako prenosi Sky, ostvareni su prvi kontakti između FC Kölna i 36-godišnjeg napadača, a njemački Express još ranije je objavio da Ibišević razmatra prelazak u redove Kölna.

Kako se navodi, Köln je u potrazi za napadačem, a iskusni bh. napadač je i dalje u formi, te bi barem kao "džoker" mogao imati zapaženu ulogu u redovima nekadašnjeg njemačkog prvaka.

Ibišević je inače četvrti najbolji strani strijelac u povijesti Bundeslige sa 127 golova, a nedostaje mu šest pogodaka kako bi prestigao trećeplasiranog Giovanea Elbera (133).

Drugoplasirani je Claudio Pizarro (197), dok je na vrhu neprikosnoven Robert Lewandowski sa čak 248 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close