Preblage kazne

Uskok traži veće kazne za Zdravka Mamića i ostalu trojicu okrivljenika

Uoči izricanja presude Mamić je otišao u BiH, a u međuvremenu mu je potvrđena još jedna optužnica za izvlačenje novca iz Dinama.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2018. u 15:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Zdravko Mamić ispred Suda BiH

U žalbi na nepravomoćnu presudu osječkog Županijskog suda bivšem čelniku "Dinama" Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika Uskok je Vrhovnom sudu predložio povećanje kazni za sve okrivljenike te da preinači oslobađajući dio prvostupanjske presude za Zorana Mamića i poreznika Milana Pernara, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. 

Nepravomoćnom presudom Zdravko Mamić  je 6. lipnja proglašen krivim za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz "Dinama" te je osuđen na šest i pol godina zatvora. Njegov brat Zoran osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci, bivši "Dinamov" direktor Damir Vrbanović na tri godine zatvora, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca  zatvora, prenosi Hina.  

U žalbi koju potpisuje zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković navodi se, uz ostalo, da su kazne "svih okrivljenika preblage i neadekvatne težini kaznenih djela, stupnju kaznene odgovornosti okrivljenika, njihovoj štetnosti i opasnosti" te da se "od ovakvih sankcija ne može očekivati ostvarivanje preventivnog učinka, kako posebnog, tako i općeg karaktera". 

Uskok smatra kako je prvotupanjski sud izrekao "neopravdano niske pojedinačne kazne za svako od kaznenih djela, a time i prenisku jedinstvenu kaznu zatvora", odnosno "da je precijenio olakotne okolnosti na strani okrivljenika, a otegotne nije u dovoljnoj mjeri vrednovao". 

Uoči izricanja presude Mamić je otišao u BiH, a u međuvremenu mu je potvrđena još jedna optužnica za izvlačenje novca iz Dinama.

Kopirati
Drag cursor here to close