Golom Gimeneza

Urugvaj golom u 90. minuti svladao Egipat

Urugvajci su postigli pogodak tek u samom finišu susreta.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2018. u 16:09 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golom Gimeneza u 90. minuti utakmice reprezentacija Urugvaja pobijedila je reprezentaciju Egipta rezultatom 1:0, u drugom susretu grupe "A" Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, na Ekaterinburg Areni, javlja agencija Anadolija. 

Iako se činilo da će Urugvaj, s napadačkim dvojcem Luisom Suarezom i Edisonom Cavanijem bez problema savladati Egipat, koji je igrao bez povrijeđenog Mohammeda Salaha, Urugvajci su postigli pogodak tek u samom finišu susreta. Obje ekipe su u prvom poluvremenu s poteškoćama dolazile do konkretnih prilika, te je prvi dio utakmice završen rezultatom 0:0. 

Drugo poluvrijeme obilježila je nešto konkretnija igra Urugvaja, te poseban pritisak u posljednjih 15 minuta utakmice. Najzapaženiji u redovima južnoameričke ekipe bio je Edinson Cavani. Najprije je, na asistenciju Suareza u 83. minuti, zaprijetio egipatskom golmanu El-Shenawyju, a potom je iz slobodnog udarca, u 89. minuti, pogodio stativu.

Video: Pogodak i izgledne prilike s utakmice Egipat - Urugvaj

Kada se očekivalo da će dvije reprezentacije podijeliti bodove, na ubacivanje s desne strane Gimenez dovodi Urugvajce u vodstvo od 1:0, što je bio i konačan rezultat utakimce.

Iako je Hector Cuper, izbornik nogometne reprezentacije Egipta, jučer izjavio da je gotovo izvjesno da će moći računati na Mohameda Salaha protiv Urugvaja, zvijezda Liverpoola je utakmicu presjedila na klupi.

Svečanom ceremonijom na moskovskom stadionu "Luzhniki" u četvrtak je otvoreno Svjetsko prvenstvo u nogometu na kojem će se za titulu prvaka svijeta boriti ukupno 32 reprezentacije.

Tijekom Svjetskog prvenstva odigrat će se ukupno 64 utakmice, a finalni meč na rasporedu je 15. jula i igrat će se također u Moskvi.

Kopirati
Drag cursor here to close