Prva liga FBiH

Glavni favoriti krenuli pobjedama

Uvjeti su zbog visokih temperatura bili daleko od idealnih, ali 16 postignutih golova potvrđuje činjenicu da je viđen dobar nogomet.
Sport / Nogomet | 12. 08. 2019. u 09:20 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Favoriti su opravdali očekivanja na startu nove sezone u Prvoj ligi FBiH. Uvjeti su zbog visokih temperatura bili daleko od idealnih, ali 16 postignutih golova potvrđuje činjenicu da je viđen dobar nogomet.

Momčad GOŠK-a je po mnogima uz Olimpik prvi kandidat za povratak u Premijer ligu, a popularni Lavovi su uz kompletnu rekonstrukciju posložili vrlo respektabilan sastav. Radnik je jeste poveo fenomenalnim golom Benjamina Šehića, ali je GOŠK u završne tri minute prvog poluvremena napravio preokret. Golove za pobjedu su postigli Elvedin Aletić i Vedin Kulović.

Olimpik je prošle sezone izgubio presudne bodove u Živinica, ovaj put je već na startu osvojio sva tri. Trenutak odluke se dogodio u 66. minuti kada je majstorski pogodio iskusni Zeba.

"Mislim da je najveći problem nama i Slavenu bila vrućina. Uspjeli smo ipak slaviti, sve je prošlo fer i korektno. Prvo kolo je uvijek teško. Sve je prošlo dobro, zasluženo smo slavili. Imali smo mnogo više šansi", pričao je nakon utakmice čovjek odluke.

Minimalnu pobjedu ali na domaćem terenu je ostvarilo Orašje. Domaći su relativno rano stigli do gola zahvaljujući Marku Prgiću i stečenu prednost su znali sačuvati do kraja.

"Najbitnije su tri boda, a Rudar je kvalitetna momčad. Mi ćemo sigurno biti bolji iz utakmice u utakmicu", naglasio je strateg domaćih Mate Neretljak.

Nekadašnji premijerligaš, Travnik se pokušava vratiti na stare staze. Početak sezone u ovom rangu natjecanja je i više nego obećavajući. Berin Čatić je bio dvostruki strijelac, jedan gol je dodao Torlak za sigurnih 3:0 kontra Bratstva.

Odlično je u sezonu krenuo i TOŠK od kojeg neki očekuju da se čak možda uključi u borbu za sam vrh. U Konjicu nije bilo dileme, Dino Dizdarević, Husein Poturalić i Ahmed Šabić su kreirali siguran trijumf gostiju.

Jedinstvo i Zvijezda su remizirali, završilo je 1:1. Početno vodstvo domaćih (Anes Nuspahić), anulirao je Danijel Ćulum. Nakon gola Ahmeda Hasanovića, uzvratio je Armin Bešagić, ali je slavlje momčadi Goražda osigurao Denis Žerić.

Pored utakmice u Bihaću, bez pobjednika je završio duel u Čapljini gdje je gostovala Budućnost iz Banovića s tim da u ovom susretu nije bilo golova.

Kopirati
Drag cursor here to close