Društvene mreže

Uplašeni Ronaldo postao meta ismijavanja

Brojni korisnici na društvenim mrežama počeli su ismijavati Ronalda koji je bio u živom zidu i koji se u trenutku udarca sakrio od lopte i tako omogućio protivničkom igraču da točno iznad njegove glave prebaci loptu prema golu.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2021. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Uplašeni Ronaldo postao meta ismijavanja

Ronaldo je ponovo postao meta ismijavanja na društvenim mrežama nakon što se u pobjedi Juventusa protiv Parme komično sakrio od lopte u živom zidu i tako direktno omogućio protivničkom timu da dođe u prednost.

Naime, pomenuta situacija dogodila se u 25. minuti utakmice 32. kola italijanske Serije A kada je Gaston Brugman lijepo pogodio iz slobodnog udarca, prebacio živi zid i doveo svoju Parmu u vodstvo protiv Juventusa u gostima, piše ATV.

Ipak, usporeni snimak jasnije je pokazao sve okolnosti pod kojima je Parma stigla u vodstvo, a brojni korisnici na društvenim mrežama počeli su ismijavati Ronalda koji je bio u živom zidu i koji se u trenutku udarca sakrio od lopte i tako omogućio protivničkom igraču da točno iznad njegove glave prebaci loptu prema golu.

Ronaldo je bio jedan od četiri igrača Juventusa u živom zidu, uz Cuadrada koji je ležao ispod njih, a iako su svi skočili i pokušali spriječiti da udarac gostujućeg igrača završi u okviru gola Bufona, Ronaldo je samo rukom pokrio lice i sakrio se od lopte, uz to je i dodatno podigao nogu, zbog čega svakako nosi najveći dio krivice za primljeni gol.

Srećom po njega Juventus je u finišu prvog poluvremena preko Aleksa Sandra stigao do poravnajna, isti igrač je u drugoj minuti drugog poluvremena postigao gol za preokret Stare dame, a konačnih 3:1 postavio je De Liht u 68. minuti.

Ovo nije prvi put da Ronaldo eskivira u živom zidu, a to je uradio i u meču protiv Porta u Ligi pravaka okrenuvši leđa i dopustivši da mu lopta prođe kroz noge, nakon čega je bilo jasno da će Stara dama ispasti iz ovog natjecanja. Tada je bio na žestokom udaru javnosti, a sada je postao meta ismijavanja navijača Juventusa i nakon ovog teško ga je opet očekivati među igračima koji brane svoj gol.

Ronaldo se nije upisao u listu strijelaca, no bez obzira na to ostao je prvi strijelac Serije A sa 25 postignutih golova, četiri više od Romelua Lukakua koji je drugi sa 21 postignutim golom i sedam više od Muriela koji je postigao 18.

Kopirati
Drag cursor here to close