Liga prvaka

Uoči utakmice između Ajaxa i Reala domaći navijači napravili kaos

Real je posljednjih šest godina uspješno prošao kroz osminu finala, dobio je i zadnjih sedam međusobnih susreta protiv Ajaxa, a posljednji put 'Kopljanici' su izbacili 'Kraljevski klub' 1973. godine u Kupu kupova.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2019. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Igrači Reala na treningu uoči utakmice s Ajaxom

Aktualni europski prvak Real Madrid kreće u nastavak Lige prvaka iz Amsterdama gdje 'Kraljevski klub' u srijedu očekuje prvi susret osmine finala protiv Ajaxa.

Bit će to sudar nogometnih institucija, klubova koji su osvojili ukupno 36 međunarodnih trofeja. Real je, dakako, uspješniji sa 26 trofeja pri čemu je 13 puta bio prvak Europe, dok je Ajax osvojio 10 trofeja, od kojih su četiri europske titule.

'Kopljanici' već godinama čekaju značajniji rezultat u elitnom natjecanju Starog kontinenta. Posljednji put momčad iz Amsterdama se probila do četvrtfinala Lige prvaka prije 16 godina. Većina stručnjaka smatra kako to Ajaxu neće uspjeti niti ove godine.

Real je, s druge strane, napokon pohvatao konce igre i u ključnom dijelu sezone dohvatio pravu formu. U pravu formu vratio se i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić, koji će predvoditi Real u amsterdamskoj Areni.

''Ajax nema mentalnu snagu suprostaviti se europskom prvaku'', napisao je u svojoj kolumni bivši nizozemski reprezentativac Willem van Hanegem koji je u dresu Feyenoorda osvojio Kup prvaka i Kup Uefa.

Španjolski sastav je u zadnjih sedam susreta upisao šest pobjeda i remi pri čemu je odigrao 1:1 na Camp Nou protiv Barcelone, a potom na gostovanju pobijedio gradskog suparnika Atletico Madrid sa 3:1.

Real je posljednjih šest godina uspješno prošao kroz osminu finala, dobio je i zadnjih sedam međusobnih susreta protiv Ajaxa, a posljednji put 'Kopljanici' su izbacili 'Kraljevski klub' 1973. godine u Kupu kupova.

Ajax je nakon zimske pauze dobio samo dvije od zadnjih pet utakmica, a doživio je težak 2-6 poraz od Feyenoorda. Jedan od rijetkih stručnjaka koji smatra kako mlada momčad Ajaxa može zaustaviti europskog prvaka je Louis van Gaal.

''Ova momčad Ajaxa je jednako kvalitetna kao i 1995. kada je zadnji put osvojio europski naslov. Neće Relu biti lako'', poručio je bivši trener Ajaxa, Barcelone, Manchester Uniteda i Bayerna, prenosi Hina.

Za Realova kapetana Sergia Ramosa bit će to 600-ta utakmica u dresu 'Los Blancosa' i trenutačno je sedmi po broju nastupa u Realovom dresu. Na vrhu je i dalje neprikosnoveni Raul sa 741 utakmicom.

A da dodatno zakompliciraju posao gostima iz Madrida, pobrinuli su se navijači Ajaxa. Oni su u tri sata ujutro pokraj hotela u kojem su bili smješteni igrači Kraljevskog kluba priredili vatromet kao da je Nova godina, čime su vjerojatno na noge podigli Modrića, Ramosa i njihove suigrače.

Ajax: Onana - Kristensen, Blind, De Ligt, Tagliafico - De Jong, Schöne - van de Beek - Ziyech, Dolberg, Tadić

Real: Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Asensio

Kopirati
Drag cursor here to close