Mourinho ljut k'o puška

United prvi put u povijesti izgubio tri gostujuće utakmice protiv novih prvoligaša!

Nagađa se da su svoje u Unitedu odigrali Martial, Darmian, Fellaini i Shaw.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2018. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester United je poražen s 1:0 kod Brightona koji je pobjedom skočio na 11. poziciju i tako osigurao ostanak u prvenstvu. Crvenim je vragovima presudio Gross pogotkom u 57. minuti. Iako je lopta izbačena s gola, sudac je ispravno prosudio da je ipak prešla crtu. To im je tek druga pobjeda u utakmicama s Unitedom u svim natjecanjima, a prvu i jedinu do sada su upisali 1982. godine.

United je po prvi put u svojoj povijesti izgubio tri gostujuće utakmice u sezoni protiv novih prvoligaša! Zanimljivo, ovo je bio i prvi prvenstveni poraz Uniteda petkom još od prosinca 1978. godine kada su izgubili 3:0 od Boltona.

Crveni vragovi su ostali na 77 bodova sa osiguranim mjestom u Ligi prvaka i sa 16 bodova zaostatka za prvoakom Manchester Cityjem.

Jose Mourinho krenuo je s Rashfordom i Martialom, te još nekim igračima za koje su mu spočitavali da im nije davao dovoljno šanse (početni sastav bio je: De Gea, Darmian, Smalling, Rojo, Young, Pogba, Matić, Mata, Fellaini, Martial, Rashford, a ušli su Shaw, Lingard i McTominay). Ali crveni vragovi igrali su loše, pa se trener pita je li im uopće stalo do drugog mjesta, prenosi Goal.com.

“Zašto uvijek Lukaku? Eto vam odgovora! Nemamo baš tako dobre pojedince kao što ljudi misle, ako završimo drugi, pa to je više nego sjajno!"

“Igrači koji su dobili šansu umjesto nekih drugih bili su loši. A kad pojedinci nisu na razini, teško će i momčad biti. Možda sada svi vide zašto neki igraju više od nekih drugih."

“Najavio sam igračima prije utakmice što bi se moglo dogoditi. Pozitivnu reakciju dobili smo tek u posljednjih 20 minuta, mogli smo zabiti i osvojiti bod, ali bili su jači i gladniji od nas."

“Nekako ne uspijevam uvjeriti igrače da su nam četiri boda za drugo mjesto jako važna. Nekima to nije bilo važno."

A drugo mjesto sada ugrožava Liverpool, koji u nedjelju igra protiv Chelseaja, te Tottenham, koji zaostaje šest bodova, ali ima utakmicu manje.

Dakako, kritičarima je legao još jedan Unitedov kiks. Uvijek je jedan od glasnijih Gary Neville:

“Mourinho je rekao da mu je važno doći do četiri boda za drugo mjesto... pa kad trener ne dopire do igrača, onda mora otići ili on ili oni! A kako se sada čini, Manchester United ne namjerava se riješiti Josea Mourinha...", rekao je, pa nastavio:

“Nekih mu je igrača već dosta i oni će otići. Bili su grozni! Pa nose dres Manchester Uniteda, standard mora biti viši. Bit će velikih promjena na ljeto."

Mourinhovoj je družini ostao West Ham u četvrtak i Watford u posljednjem kolu 13. svibnja. Te finale sezone, bitka za pehar FA kupa protiv Chelseaja.

“Svakom igraču koji će se čuditi zašto neće igrati u finalu kupa neka samo pokaže snimku ove utakmice. Nema izgovora i nije stvar samo u tome da su igrali loše nego im je pristup bio grozan."

Nagađa se da su svoje u Unitedu odigrali Martial, Darmian, Fellaini i Shaw.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close