Premiership

United preokretom do pobjede na gostovanju kod Spursa

Nogometaši Manchester Uniteda izdvojili su se na drugom mjestu engleskog prvenstva 3:1 (0:1) pobjedom na gostovanju kod Tottenham Hotspura u susretu 31. kola Premierlige.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2021. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostujuća pobjeda Manchester Uniteda protiv Tottenhama od 3:1 sve više udaljava Spurse od Lige prvaka.

Mourinhov sastav je poveo krajem prvog poluvremena pogotkom Sona (40) nakon lijepe akcije, no u nastavku je uslijedio preokret kojim je United uzvratio za ponižavajući 1:6 poraz na Old Traffordu u prvom dijelu sezone.

Na 1:1 izjednačio je Fred (57) pospremivši odbijanac u mrežu, da bi United u vodstvo doveo Cavani (79) sjajnim pogotkom glavom u padu. Konačni rezultat postavio je Greenwood (90+6) u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Drugi United sada ima 63 boda, 11 manje uz utakmicu manje od vodećeg Manchester Cityja, ali sedam više od trećeg Leicester Cityja koji je ranije u nedjelju izgubio na gostovanju kod West Ham Uniteda sa 2:3 (0:2).

West Ham se pobjedom protiv Leicestera vratio na četvrto mjesto ljestvice, poveo je 2:0 u prvom poluvremenu s dva gola Lingarda (29, 44), a nakon što je Bowen (48) početkom nastavka lijepu akciju okrunio golom za 3:0 činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno.

No, Iheanacho (70) je nakon velike pogreške domaće obrane prvo smanjio na 3:1, da bi isti igrač svojim drugim golom početkom sudačke nadoknade u potpunosti vratio svou momčad u igru. Ipak, do kraja dvoboja Leicester nije uspio postići i treći pogodak.

Važne bodove u borbi za ostanak osvojio je Newcastle United koji je kao gost preokretom svladao Burnley sa 2:1 (0:1). Domaće je u vodstvo doveo Vydra (18), a u drugom poluvremenu su Murphy (60) i Saint-Maximin (65) kreirali preokret.

Newcastle je ostao 17., ali sada ima 32 boda, šest više uz utakmicu manje od 18. Fulhama koji se nalazi u zoni ispadanja. Burnley je ostao 15. sa 33 boda, jednim više od 16. Brightona i 17. Newcastlea.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close