Otkaz u Poljskoj

Unatoč sjajnoj sezoni Zvonimir Kožulj dobio otkaz u poljskom Pogonu

Osim Kožulja, prijeveremeni rastanak s klubom doživio je i Soufian Benyamina, 30-godišnji napadač koji je u klub stigao prije dvije godine kao slobodan igrač iz njemačke Hanse.
Sport / Nogomet | 02. 04. 2020. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reprezentacija.ba / Zvonimir Kožulj je dobro igrao u Poljskoj

Nekadašnji veznjak Zrinjskog, Širokog Brijega i Hajduka, Zvonimir Kožulj, koji iza sebe ima sezonu života u poljskom Pogonu, neočekivano je dobio otkaz!

Splićani su ga doveli na Poljud iz Širokog u ljeto 2016. godine za 200 tisuća eura, a nakon dvije godine odlučili su ga prodati poljskom Pogonu za 300 tisuća eura.

Iako je njegova tržišna vrijednost tada, baš kao i danas, iznosila milijun eura, Splićani su ga odlučili pustiti u Ekstraklasu budući da su mu Poljaci ponudili znatno bolje uvjete od onih koje je imao u Hajduku.

Dvije sezone Kožulj je odigrao na jako visokoj razini, a iako se njegov Pogon sada nalazi na skromnom sedmom mjestu, ovu su sezonu otvorili i više nego dobro te su dobar dio jesenskog dijela prvenstva bili vodeća momčad Ekstraklase.

Osim Kožulja, prijeveremeni rastanak s klubom doživio je i Soufian Benyamina, 30-godišnji napadač koji je u klub stigao prije dvije godine kao slobodan igrač iz njemačke Hanse.

Pogon se na svojim službenim stranicama kluba oprostio od svoja dva, sada već bivša igrača, a točan razlog prijevremenih otkaza još uvijek nije poznat.

Za razliku od 26-godišnjeg Kožulja, koji je ove sezone u Ekstraklasi skupio tri pogotka i dvije asistencije, klub je u svojim redovima odlučio zadržati Dantea Stipicu, još jednog bivšeg igrača Hajduka, koji, baš kao i Kožulj, iza sebe ima jednu i više nego dobru sezonu.

Zasad nema nikakvih informacija gdje bi Kožulj mogao nastaviti svoju karijeru.

Kopirati
Drag cursor here to close