Muke po Thomasu

Unatoč porazu PSG-a trener Tuchel ima povjerenje predsjednika kluba

Čini se da predsjednik kluba Nasser al-Khelaifi (45) ne vidi problem u treneru i da će zadržati Tuchela na kormilu stručnog stožera PSG-a. "Ja vjerujem treneru", kazao je šeik Nasser al-Khelaifi za L‘Equipe.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2019. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šokantnim porazom (1:3) u zadnjim trenucima uzvratne utakmice Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, PSG je već treću sezonu zaredom ispao u osmini finala ovog elitnog nogometnog natjecanja.

Trener pariškog kluba Thomas Tuchel (45) time se izravno našao na udaru, jer se od njega ove godine očekivalo da u Ligi prvaka ode što dalje, možda i do samoga kraja. PSG će, doduše, i ove sezone s velikom vjerojatnosti osvojiti niz titula u Francuskoj (prvenstvo, kupovi, superkup...), ali kao što je to primjerice u Španjolskoj i Italiji, tako je i u Francuskoj titula u domaćem prvenstvu postala pomalo ''dosadna'' ako se osvaja serijski, dugi niz godina.

Ipak, čini se da predsjednik kluba Nasser al-Khelaifi (45) ne vidi problem u treneru i da će zadržati Tuchela na kormilu stručnog stožera PSG-a.

"Ja vjerujem treneru", kazao je šeik Nasser al-Khelaifi za L‘Equipe.

Pretpostavka je kako su u PSG-u svi jednoglasni u ocjeni da su ispali nepravedno, jer sudačka odluka o jedanaestercu poslije intervencije VAR-a i za mnoge neutralne promatrače bila je dvojbena.

Sam Thomas Tuchel kaže kako je on veliki zagovornik VAR tehnologije i ovaj slučaj neće promijeniti njegov odnos prema primjeni video kontrole na nogometnim terenima. Druga je stvar što su njegovi igrači poklonili dvije gol šanse Unitedu, ali generalno gledano, u dvije utakmice PSG je pokazao puno više od Crvenih vragova.

U sportu ponekad moraš imati i malo sreće, ali ponajviše vlastitog znanja i vještine. Naravno, svaki trener je prije svega čovjek, a prva Tuchelova reakcija nakon utakmice bila je više nego rječita...

Video: Thomas Tuchel - VAR
Kopirati
Drag cursor here to close