Bundesliga

Unatoč milijunima za pojačanja Hertha još posrće, domaći poraz od Eintrachta

Eintracht Frankfurt je slavio rezultatom 3:1, a strijelci pogodaka bili su Silva, Dost i Rode kod gostiju, dok je jedini pogodak domaćina bio autogol Hintereggera.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2020. u 23:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / André Silva  i Bas Dost (Eintracht Frankfurt)

Prvu utakmicu drugog kola njemačke Bundeslige u Berlinu su na Olimpijskom stadionu odigrali Hertha i Eintracht.

Gosti su slavili rezultatom 3:1, a strijelci pogodaka bili su Silva, Dost i Rode kod gostiju, dok je jedini pogodak domaćina bio autogol Hintereggera.

Bolju igru okrunili su igrači Eintrachta u 30. minuti kada je s bijele točke bio siguran Andre Silva, na kojemu je i napravljen penal (prekršaj Boyate) – 0:1.

Sedam minuta kasnije, gosti povećavaju svoje vodstvo. Kamada je izveo prekid, lopta ide točno na glavu Dosta, a visoki Nizozemac takve prilike pretvara u pogodak bez imalo muke za 0:2.

Točku na i gosti su stavili u drugom poluvremenu, točnije u 71. minuti. Ponovno je Kamada bio asistent, ovoga puta kratkim je dodavanjem pronašao Rodea koji s vrha 16-erca lijepo gađa suprotni kut domaćeg čuvara mreže – 0:3.

Do kraja utakmice gosti su ublažili ovaj poraz, ali opet nisu oni bili ti koji su zabili pogodak. Autogol je zabio austrijski branič Hinteregger koji je matirao svojeg vratara i smanjio na 1:3.

Za ovu utakmicu vlasti su odobrile dolazak 4.000 gledatelja.

Zanimljivo, Hertha je prošle sezone na ulazne transfere potrošila ogromnih 110 milijuna eura (Krzysztof Piatek, Lucas Tousart, Dodi Lukebakio, Matheus Cunha, Santiago Ascacíbar...), ali svi ti silni novci ne znače da su automatski postali dobra i konkurentna momčad.

Momčad iz njemačkog glavnog grada protiv Eintrachta nije dobro izgledala, a Bruno Labbadia nakon odlično odrađene prve utakmice ove sezone (pobjeda na gostovanju kod Werdera), očito uviđa kako s ovom momčadi ima još puno posla.

S druge strane, Eintracht je pokazao kako su Andre Silva i Bas Dost izvrsno zamijenili nekad sjajni dvojac Luka Jović - Ante Rebić, jer u zadnjim utakmicama Portugalac i Nizozemac gotovo isključivo postižu golove za svoj tim, a i većina asistencija dolazi od njih dvojice.

Kopirati
Drag cursor here to close