Osuđenik Javid Hüseynov

Umjesto da sjedi u zatvoru, nogometaš Azerbajdžana će zaigrati protiv Elfa

Hüseynov je večeras trebao sjediti u zatvoru, umjesto da trči na travnjaku.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2017. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački Bild piše kako će na večerašnjoj utakmici Elfa protiv Azerbajdžana zaigrati i Javid Hüseynov (29), što samo po sebi ne bi trebalo biti posebna vijest, tim prije jer se Njemačka već kvalificirala za Svjetsko prvenstvo, a sve i da nije teško je vjerovati da joj Azebajdžan na travnjaku u Kaiserslauternu može nanijeti bilo kakvu štetu. Zašto onda spominju ovog nogometaša, inače bivšeg kapetana FK Gabale?

Razlog je prilično delikatan jer je Hüseynov večeras trebao sjediti u zatvoru, umjesto da trči na travnjaku.

On je, naime, u svibnju prošle godine osuđen na četiri godine zatvora u slučaju premlaćivanja novinara Rasima Aliyeva koji je kasnije pod nejasnim okolnostima preminuo u bolnici.

Sud je u istome procesu osudio i preostalih 5 osoba koje su sudjelovale u premlaćivanju novinara. Najmanja dodijeljena zatvorska kazna je 9, a najviša 13 godina.

Sabayilski sud u Bakuu osudio je Huseynova zbog neprijavljivanja saznanja o namjeri počinjenja zločina koji je doveo do smrti, te zbog kasnijeg zataškavanja imena sudionika koji su sudjelovali u premlaćivanju novinara.

Ovom presudom, vjerovalo se, okončana karijera ovog igrača. Očito je, međutim, da nije bilo tako. Nakon 14 mjeseci iza rešetaka, on je pušten na slobodu.

Uoči utakmice zadnjeg kola kvalifikacija za SP, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Reinhard Grindel (56) zatražio je očitovanje nogometnog saveza suprotne strane.

"Bez sigurnih saznanja o čemu se radi, teško je vrjednovati ovaj slučaj. Zahtijevamo od vlade Azerbajdžana detaljno i prihvatljivo pojašnjenje čitavog slučaja, kako bi se saznalo zbog čega je igrač ranije otpušten iz zatvora", kazao je Grindel.

Kopirati
Drag cursor here to close