FC Bayern

Uli Hoeneß: Neki su igrači tražili da Niko Kovač ode

"Sigurno je da su postojale struje unutar momčadi. Bilo je igrača koji su željeli da trener ode. Zbog toga je vodstvo kluba reagiralo na odgovarajući način", kazao je Hoeneß.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2019. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: BR / Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeneß odlučili su o sudbini Nike Kovača 

Uli Hoeneß, predsjednik Bayerna u odlasku, bio je veliki zagovornik Nike Kovača kao trenera, dok je direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge uvijek bio pomalo suzdržan, naglašavajući kako ostvareni rezultati određuju status bilo koga u klubu, a samim tim i trenera.

Nakon što je Kovač otpušten, njegov nasljednik Hansi Flick ostvario je dvije pobjede u nizu, bez primljenog gola, tako da je Rummenigge nakon uvjerljive pobjede nad Borussijom Dortmund odmah kazao kako Flick ostaje trenerom.

Nakon ove značajne pobjede za Bavarce, Uli Hoeneß bio je pak gost sportske emisije na ZDF-u, pri čemu nije mogao prešutjeti neke detalje u vezi s Kovačem.

"Sigurno je da su postojale struje unutar momčadi. Bilo je igrača koji su željeli da trener ode. Zbog toga je vodstvo kluba reagiralo na odgovarajući način", kazao je Hoeneß.

Dugogodišnji prvi čovjek Bayerna ranije je kazao kako je Kovač otišao na primjeren način, kako su se o svemu međusobno (spo)razumjeli, te da je nekoliko puta telefonirao s Nikom nakon njegova odlaska.

"Sa mnom se treneri gotovo uvijek rastaju kao prijatelji. On (Kovač) naravno nije sretan zbog odlaska, ali vjerujem da je ujedno osjetio i olakšanje, jer nije mogao ostati neosjetljiv na sve", kazao je ranije Hoeneß za Sky.

Što se tiče Kovačeva nasljednika Flicka, Hoeneß misli kao i Rummenigge, odnosno kako je sasvim prirodno da Flick nastavi trenirati klub nakon dvije uvjerljive igre i pobjede u važnim utakmicama.

Naravno, naglašava Hoeneß, u predstojećim tjednima uprava Bayerna mora razgovarati o dugoročnom rješenju na trenerskoj poziciji, ali većina stručnjaka smatra kako Flick neće ostati duže od kraja ove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close