Ljepotica Eura

Ukrajinci nadoknadili dva gola, ali Nizozemci odnijeli čitav plijen!

Nizozemci su imali dva gola viška pa ih prokockali, ali uspjeli su uzeti tri boda golom u finišu utakmice za konačnih 3:2 protiv Ukrajine.
Sport / Nogomet | 13. 06. 2021. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica između Nizozemske i Ukrajine u Amsterdamu bila je dosad najzanimljivija od početka Eura.

Nizozemska je povela 2:0 golovima Wijnalduma (52) i Weghorsta (59), Ukrajina se vratila preko Jarmolenka (75) i Jaremčuka (79), samo da bi Dumfries (85) ipak osigurao tri boda "narančastima".

Svoju bolju igru Nizozemska je okrunila pogocima početkom drugog poluvremna, a kod oba je svoje "prste" imao desni bočni Dumfries. On je u 52. minuti poslao prizemnu loptu u kazneni prostor gostiju, vratar Buščan nije ju uspio ukrotiti, a na odbijanac je natrčao Wijnaldum te zatresao mrežu.

Sedam minuta potom Dumfries se izborio za loptu u kaznenom prostoru Ukrajine, 'pregazio' Mikolenka i poslužio Weghorsta kojemu nije bilo teško povisiti vodstvo Nizozemske.

Imala je Nizozemska utakmicu pod kontrolom sve do 75. minute, a tada je zablistao Jarmolenko, on je odigrao dupli pas s Jaremčukom i zatim opalio sa 20-ak metara, a lopta je završila u samom gornjem desnom kutu nemoćnog vetarana Stekelenburga.

Samo četiri minute potom Ukrajina je izjednačila, Malinovski je izveo slobodni udarac s lijeve strane, zrakom se vinuo Jaremčuk i odličnim trzajem glavom još jednom ostavio Stekelenburga potpuno nemoćnim.

Dumfries je izrastao u apsolutnog junaka utakmice u 85. minuti kada je glavom sa šest metara pogodio suparnički gol nakon preciznog ubačaja Akea.

U prvoj utakmici ove skupine ranije u nedjelju Austrija je u Bukureštu svladala Sjevernu Makedoniju sa 3:1 (1:1) pa na ljestvici Austrija i Nizozemska imaju po tri boda, a Ukrajina i Sjeverna Makedonija su bez bodova.

U 2. kolu 17. lipnja igrat će Nizozemska - Austrija i Ukrajina - Sjeverna Makedonija.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close