Viola

Ugledni talijanski klub bira između Kovača, Emeryja, Pochettina...

Lokalni mediji iz Firenze pišu kako je čvrsto odlučio da će Fiorentinu preuzeti jedan od petorke: Mauricio Pochettino, Laurent Blanc, Niko Kovač, Unai Emery ili Luciano Spalletti.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2020. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Diario / Niko Kovač i Mauricio Pochettino

Stvara li se nova velesila talijanskog nogometa? Čini se kako bi se to vrlo lako moglo ostvariti.

Radi se o Fiorentini, poznatom talijanskom klubu kojeg je prošlog ljeta za 200 milijuna eura pod svoje uzeo superbogati američki biznismen Rocco Commisso.

Bogataš je prvih 12 godine života proveo u Italiji, a lani je njegovo bogatstvo procijenjeno na 5,1 milijardu dolara.

Commisso osjeća veliku privrženost rodnoj zemlji i odlučan je u namjeri da izgradi klub koji će se boriti za trofeje. Primjerice, doveo je Francka Riberyja što je bio vrhunski marketinški potez, kao i igrački, dakako.

Osim toga, nije dozvolio rasprodaju talenata kojima Viole raspolažu, a znamo da su Federico Chiesa i Nikola Milenković odavno na meti najjačih talijanskih klubova.

Priključio im se još jedan srpski wunderkind Dušan Vlahović koji je eksplodirao ove sezone s nekoliko sjajnih golova.

Osim što ih sve želi zadržati kao okosnicu momčadi za nadolazeće godine, Commisso im želi dovesti i pravu trenersku marku na klupu.

Lokalni mediji iz Firenze pišu kako je čvrsto odlučio da će Fiorentinu preuzeti jedan od petorke: Mauricio Pochettino, Laurent Blanc, Niko Kovač, Unai Emery ili Luciano Spalletti.

Nema sumnje, sve redom su ovo velika imena svjetskog nogometa, tako da će Fiorentinu definitivno preuzeti trenerski kapitalac.

Što se tiče Kovača, njemu bi ovo definitivno bio veliki izazov nakon što je vodio Vatrene, Eintracht iz Frankfurta i veliki Bayern.

Kao poticaj novom treneru, najavljeno kako će Fiorentina odnosno njezin vlasnik, uložiti značajna sredstva i u igračka pojačanja.

Kopirati
Drag cursor here to close