Stop diskriminaciji

UEFA traži bojkot Irana i Saudijske Arabije dok ne dopuste ženama na utakmice

''Znamo da dvije države ne dopuštaju muškarcima i ženama da zajedno gledaju utakmice, ne možemo nikoga kazniti, ali to ne znači da moramo šutiti'', rekao je Čeferin.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2019. u 18:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija traži od zemalja članica da bojkotiraju igranje utakmica s klubovima i reprezentacijama iz Irana i Saudijske Arabije dok te države ne dozvole žernama da nazoče utkamicama.

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, komentirao je zaključke sa sastanka izvršnog odbora u svom domu u Ljubljani objašnjavajući preporuku da 55 zemalja prestaju igrati utakmice protiv zemalja "koje ne dopuštaju ženama da uđu na stadione".

''Znamo da dvije države ne dopuštaju muškarcima i ženama da zajedno gledaju utakmice, ne možemo nikoga kazniti, ali to ne znači da moramo šutiti, tako da je naš savjet za 55 zemalja i svim klubovima da osiguraju da njihove ekipe ne igraju u ovim zemljama ili protiv timova iz ovih zemalja u kojima se ne poštuju osnovna prava žena'', rekao je on.

Do kontroverze je došlo zbog održavanja talijanskog Superkupa u Džedi, u Saudijskoj Arabiji. Do drugog incidenta je došlo nakon što se žena u Iranu spalila i kasnije umrla nakon što je uhićena i optužena za pokušaj ulaska, prerušena u muškarca, na utakmicu na stadionu Azadi u Teheranu, prenio je API.

Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e, poslao je istražnu delegaciju Iranu kako bi istražio dogovore o navijačima za prisustvovanje kvalifikacija za Svjetski kup sljedećeg mjeseca protiv Kambodže u glavnom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close