''Ugurali ga''

UEFA promijenila formaciju kako bi Ronaldo ušao među 11 najboljih

UEFA je idealnih 11 objavila u neobičnoj 4-2-4 formaciji umjesto 4-3-3 ili 3-4-3.
Sport / Nogomet | 16. 01. 2020. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) u posljednji je trenutak morala promijeniti formaciju kako bi Portugalac Cristiano Ronaldo ušao u najboljih 11 za 2019. godinu.

UEFA je u srijedu objavila najbolju momčad za proteklu godinu u čijem izboru je posljednjih šest tjedana sudjelovalo više od dva milijuna glasača. Međutim, UEFA je idealnih 11 objavila u neobičnoj 4-2-4 formaciji umjesto 4-3-3 ili 3-4-3.

Daily Mail je objavio kako je napadač portugalske reprezentacije i talijanskog prvaka bio četvrti na listi napadača iza Sadia Manea, Lionela Mesija i Roberta Levandovskog, pa se UEFA odlučila na promjenu formacije kako bi Ronalda 'ugurala' u momčad godine, prenosi Hina.

Englezi tvrde kako je prvotna formacija bila 4-3-3, ali je naknadno iz momčadi izbačen veznjak Chelsea N'Golo Kante, kako bi se promjenom formacije otvorilo mjesto za Ronalda.

Neimenovani izvor je za Daily Mail izjavio kako cijela ova priča nije dobra za Europsku nogometnu federaciju.

"To je bilo učinkovito lažiranje glasova. Razlog tome je Ronaldova popularnost na višoj razini u organizaciji. Zbog toga se pitate što još mogu smisliti."

Iz krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta" nisu željeli priznati navode engleskog tiska, tek su poručili kako su formacije 4-2-4 sve češće, posebno u reprezentacijama.

"Formacija za ovogodišnju momčad godine je izabrana tako da odražava glasove navijača paralelno s postignućima igrača u UEFA-inim natjecanjima", kazao je glasnogovornik UEFA-e.

Zanimljivo, čak sedam igrača se u momčadi godine pojavljuje prvi put, a 'starosjedioci' su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Virgil van Dijk i Kevin De Bruyne, prenijela je Hina.

Momčad godine (4-2-4)

  • Alisson Becker (Liverpool/Bra)
  • Trent Alexander-Arnold (Liverpool/Eng), Matthijs De Ligt (Ajax/Juventus/Niz), Virgil Van Dijk (Liverpool/Niz), Andy Robertson (Liverpool/Ško)
  • Frenkie De Jong (Ajax/Barcelona/Niz), Kevin De Bruyne (Manchester City/Bel)
  • Lionel Messi (Barcelona/Arg), Robert Lewandowski (Bayern/Polj), Cristiano Ronaldo (Juventus/Por), Sadio Mane (Liverpool/Sen)
Kopirati
Drag cursor here to close