Fair Play

UEFA prijeti: Ostaje li Manchester City bez Lige prvaka?

Istraga protiv Manchester Cityja i njihovih 'prekršaja' na tržištu slobodnih igrača traje već neko vrijeme, a čini se kako je UEFA napokon spremna javno iznijeti zaključke.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2019. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: WSJ.com / Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka Engleske

Financijski fair play vrlo je kontroverzno pravilo UEFA-e koja se često mora suočavati s optužbama kako ga provodi selektivno. Omiljene ''mušterije'' europske krovne asocijacije nogometa su klubovi čiji su vlasnici bliskoistočni šeici ili ruski oligarsi. Dakako, službeno to nije pravilo.

Istraga protiv Manchester Cityja i njihovih 'prekršaja' na tržištu slobodnih igrača traje već neko vrijeme, a čini se kako je UEFA napokon spremna javno iznijeti zaključke.

Čovjek koji vodi istragu, Belgijac Ives Laterne vjeruje kako je dvostruki uzastopni prvak Engleske kriv i predložit će izbacivanje najbogatijeg svjetskog kluba iz Lige prvaka na godinu dana.

Informaciju je plasirao New York Times koji se pozvao na izvore unutar UEFA-e.

Jasno jest kako je klub iz Manchestera već spreman na žalbu koju će, kada za to dođe vrijeme predstaviti Sportskom sudu u Švicarskoj.

Manchester City, usprkos dominaciji u engleskom nogometu još uvijek nije osvojio Ligu prvaka, nešto što je najveći cilj arapskih milijardera na čelu kluba.

Vlasnik kluba Mansour Bin Zayed Al Nahyan (48) uložio je u igrače više od milijarde eura, ali prvakom Europe još nisu postali.

Istraga protiv šeikovih financijskih poteza koji se odnose na klub pokrenuta je zbog netransparentnog toka novca. Njemački Spiegel i istraživačka mreža EIC otkrili su podatke koji su procurili putem platforme "Football Leaks" o tome da su prikriveni iznosi godinama ulazi u klub.

Šeik je sa sponzorima imao dogovor da oni plaćaju manje iznose od ugovorenih, a ostatak novca je on namirivao iz svojih izvora.

Isključenje Manchester Cityja iz europskih natjecanja na godinu dana bio bi preveliki udarac za aktualnog engleskog prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close