Zbog navijačkih nereda

UEFA prijeti izbacivanjem Rusije i Engleske

Sport / Nogomet | 12. 06. 2016. u 08:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski nogometni savez (UEFA) u nedjelju je zaprijetio izbacivanjem ruske i engleske reprezentacije s EURA ako se nastave izgredi njihovih navijača kao u međusobnom susretu u subotu u Marseilleu.

Izvršni odbor UEFA-e upozorio je oba Saveza da neće oklijevati s novim kaznama, čak i isključivanjem ovih reprezentacija s turnira, ukoliko njihovi navijači nastave s divljanjem.

Također, UEFA je potvrdila da i Rusiju očekuje kazna zbog događaja u Marseilleu jer je pokrenut disciplinski postupak zbog napada ruskih navijača na engleske na samom stadionu Velodrome.

Nakon tri dana tučnjave između engleskih, francuskih i ruskih navijača u francuskom lučkom gradu, nasilje se nastavilo i na stadionu Velodrome. Englezi su prije početka utakmice grupe B izviždali himnu Rusije, a nakon što je utakmica završena neriješenim rezultatom (1:1) navijači su započeli tučnjavu na samom stadionu.

Nakon što je Rusija izjednačila rezultat dvije minute prije kraja susreta, grupa ruskih navijača svladala je pripadnike osiguranja zadužene da razdvoje dvije grupe na stadionu, a na videosnimkama postavljenim na Twitteru vidi se kako engleski navijači bježe od Rusa koji trče za njima i gađaju ih raznim predmetima.

Rusi već imaju dosije navijačkih ispada na stadionima na velikoj sceni, a prije četiri godine na Europskom prvenstvu u Poljskoj su se sukobili sa redarima. Ovu situaciju će disciplinska komisija UEFA-e vjerojatno uzeti u obzir pri određivanju kazne ruskom nogometnom savezu.

Kopirati
Drag cursor here to close