Projekt od 460.000 KM

UEFA pomaže u izgradnji pomoćnog terena HNK Tomislavu

Vrijednost projekta oko 460.000 maraka, s tim da UEFA preko Nogometnog saveza BiH financira 260.000 maraka, u što je sadržana umjetna trava i postavljanje dva pokretna gola, dok općina Tomislavgrad sudjeluje s 200.000 maraka.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2019. u 11:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Tomislavgrad, odnosno Hrvatski nogometni klub (HNK) "Tomislav" iz Tomislavgrada dobio je novčanu potporu od UEFE preko Nogometnog saveza BiH za izgradnju pomoćnog terena s umjetnom travom za potrebe razvoja omladinskog nogometa, potvrdio je za Fenu predsjednik tog kluba Ilija Bagarić. 

Po njegovim riječima, temeljem njihove aplikacije na projekt pod nazivom “Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu”, Odbor za izbor najpovoljnijih aplikacija lokalnih zajednica za izgradnju terena s umjetnom travom odlučilo je prihvatiti podnesene aplikacije 15 lokalnih zajednica među kojima je i Općina Tomislavgrad. 

''Teren s umjetnom travom dimenzija 100×64 bit će izgrađen na mjestu sadašnjeg pomoćnog terena na južnom dijelu kompleksa te će zadovoljavati sve standarde igranja službenih utakmica'', kazao je Bagarić. 

Dodao je kako je vrijednost projekta oko 460.000 maraka, s tim da UEFA preko Nogometnog saveza BiH financira 260.000 maraka, u što je sadržana umjetna trava i postavljanje dva pokretna gola, dok općina Tomislavgrad sudjeluje s 200.000 maraka. 

''Da bi radovi mogli odmah početi na proljeće obvezna je uplata avansnog iznosa od 70.000 maraka za kvarcni pijesak i granulat, što je za ovu namjenu osigurano u ovogodišnjem općinskom proračunu'', kazao je Bagarić, istaknuvši da ostatak predstavljaju zemljani radovi i uređenja infrastrukture oko terena te da je završetak planiran 15. studenog 2019. godine. 

Realizacijom ovog projekta, kako napominje, najviše će dobiti omladinski pogon jer će upravo oni dobiti izvanredan teren za treninge i utakmice. 

Da Hrvatski nogometni klub "Tomislav" iz Tomislavgrada sustavno ulazi u infrastrukturalne projekte potvrđuje i prošlogodišnje uređenje prilaza na stadion, gdje su izgrađeni novi popratni objekti povezani u jednu cjelinu, dok su u ranijem periodu u potpunosti dovršene svlačionice te službene prostorije ispod glavne tribine.  

Također, iz tog kluba podsjećaju da je prije četiri godine u sklopu Gradskog stadiona HNK "Tomislav" izgrađen manji pomoćni teren s umjetnom travom dimenzija 50 x 25 kojim se koriste svi uzrasti kluba kao i rekreativci. 

Navedeni radovi su urađeni uglavnom kreditnim sredstvima u iznosu od oko 150 000 maraka, a kao najbitniju stvar Bagarić je istaknuo stabilnost poslovanja kluba te ispunjavanje svih obveza prema osoblju zaposlenom u klubu i prema svim dobavljačima. 

Kopirati
Drag cursor here to close