Euro 2020

UEFA pokrenula istragu protiv mađarskih navijača

Glasnogovornik UEFA-e potvrdio je za AFP da se istraga odnosi na homofobni transparent koji je prokazala antidiskriminacijska mreža FARE, te na oponašanje majmunskih zvukova kada bi francuski napadač Kylian Mbappe imao loptu.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2021. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je istragu o ponašanju navijača mađarske reprezentacije za vrijeme utakmica protiv Portugala i Francuske na Europskom prvenstvu.

"Europsko tijelo imenovalo je "etičkog i disciplinskog inspektora" za istragu "potencijalnih diskriminatornih incidenata u Areni Puskas u Budimpešti" tijekom ove dvije utakmice grupne faze Eura, navodi se u priopćenju krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta".

Glasnogovornik UEFA-e potvrdio je za AFP da se istraga odnosi na homofobni transparent koji je prokazala antidiskriminacijska mreža FARE, te na oponašanje majmunskih zvukova kada bi francuski napadač Kylian Mbappe imao loptu.

Više od 55.000 navijača bilo je prisutno na obje utakmice na Puškaš Areni.

Mađarska, nakon iznenađujućeg remija 1-1 protiv Francuske, ostaje u igri za prolazak u nokaut fazu prvenstva. Mađari će u srijedu odigrati posljednju utakmicu u skupini u Munchenu protiv Njemačke.

Kopirati
Drag cursor here to close