Namjeran žuti karton?

Uefa otvorila disciplinski postupak protiv Danija Carvajala

Ako bude proglašen krivim, igrač koji se tek nedavno vratio u momčad Zinedinea Zidanea, mogao bi propustiti dodatne utakmice u ovom natjecanju.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2017. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uefa je otvorila disciplinski postupak protiv Danija Carvajala, desnog braniča Real Madrida, nakon što je ovaj igrač, kako se sumnja, ''natjerao'' suca da mu dade žuti karton u posljednjoj minuti utakmice Lige prvaka protiv Apoela, u utorak navečer.

Sudac Artur Soares Dias je u 90. minuti utakmice, pri sigurnome vodstvu Los Blancosa rezultatom 6:0, bio prisiljen izvaditi žuti karton jer je Carvajal prekomjerno odgađao ubacivanje lopte iz auta.

Radi se o tome da je Realov igrač možda svjesno kalkulirao sa žutim kartonom jer je znao da u slučaju dobivanja javne opomene automatski neće moći igrati sljedeću utakmicu. Pošto u zadnjem kolu Lige prvaka Real dočekuje Borussiju Dortmund, a taj susret neće odlučivati o poretku za plasman u daljnje natjecanje, ovim žutim kartonom se Carvajal praktično ''očistio'' za utakmicu osmine finala, koja je za Real puno važnija, jer tada se sustav natjecanja mijenja, odnosno igra se na ispadanje.

UEFA je u srijedu potvrdila kako postoji mogućnost da je Carvajal povrijedio članak 15. disciplinarnog pravilnika, a Odbor za etiku, nadzor i disciplinu istražit će ovaj slučaj 7. prosinca.

Ako bude proglašen krivim, igrač koji se tek nedavno vratio u momčad Zinedinea Zidanea, nakon što mu je dijagnosticirana infekcija srca, mogao bi propustiti dodatne utakmice u ovom natjecanju.

Sve će ovisiti o tome kakvo je izvješće napisano od strane Uefinog delegata na toj utakmici. Sličan primjer nogometna asocijacija imala je u veljači 2016. Gerard Piqué iz Barcelone istražen je za sličnu akciju na utakmici protiv Arsenala u osmini finala, kada je njegova momčad imala dva gola prednosti (2:0 na Emiratesu za Barcu), a Piqué je ''želio'' propustiti uzvratnu utakmicu (završilo 3:1 za Barcelonu na Camp Nou), kako bi bio čist od kartona za četvrtfinale. Uefa je odlučila ne poduzimati daljnje korake u ovom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close