Nema povlačenja

UEFA ostaje pri svom: Euro u 12 zemalja

Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja, trebalo bi se igrati na stadionima širom Europe, a londonski Wembley bit će domaćin utakmica u skupini, kao i polufinala i finala.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2021. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) uvjerena je kako neće morati prihvatiti ponudu britanskog premijer Borisa Johnsona da se nadolazeći EURO održi u Velikoj Britaniji, inzistirajući na planu održavanja turnira u 12 zemalja kao što je to i ranije planirano.

Britanski premijer je ponudio krovnoj nogometnoj organizaciji "Starog kontinenta" održavanje EURO-a u Velikoj Britaniji jer će do početka prvenstva biti završeno cijepljenje protiv koronavirusa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Mi smo domaćini EP-a. Domaćini smo i polufinala i finala. Ukoliko UEFA želi možemo biti domaćini bilo koje utakmice," rekao je Johnson u razgovoru za The Sun.

Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja, trebalo bi se igrati na stadionima širom Europe, a londonski Wembley bit će domaćin utakmica u skupini, kao i polufinala i finala.

Iz UEFA-e nisu željeli direktno komentirati Johnsonovu ponudu pozivajući se na prethodne izjave u kojima se naglašava kako nastavljaju raditi na postojećim planovima, a konačna odluka bi trebala biti donesena 5. travnja.

Prošlog tjedna je dr. Daniel Koch, UEFA-in medicinski savjetnik za EURO 2020, koji vodi planiranje vezano uz COVID, rekao da nema govora o odgodi ili otkazivanju turnira.

"Nema šanse da se EP odgodi, igrat će se", rekao je Koch za Reuters, prenosi Hina.

"Ne postoji najgori scenarij, postoje realni scenariji i najbolji scenarij," dodao je.

Koch je rekao da će UEFA zadržati mogućnost da omogući povećavanje broja navijača ako to situacija dozvoli. UEFA razmatra četiri operativna scenarija - za pune stadione, kapacitet od 50-100% ili kapacitet od 20-30% i igranje iza zatvorenih vrata.

Uz London, gradovi domaćini su Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, München, Rim, Sankt Peterburg, Bukurešt, Budimpešta i Baku.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija bi svoje utakmice trebala igrati u Londonu (Engleska), te u Glasgowu (Češka, Škotska).

Kopirati
Drag cursor here to close