STOP huliganima

UEFA odlučila: HNS kažnjen s 100.000 eura i zabranom prodaje ulaznica

Sport / Nogomet | 20. 06. 2016. u 14:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinsko povjerenstvo UEFA-e donijelo je odluku o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog divljanja navijača na utakmici protiv Češke u 2. kolu skupine D Eura u Francuskoj.

HNS je kažnjen novčanom kaznom od 100.000 eura i zabranom prodaje ulaznica za utakmice osobama koje se nalaze na popisu huligana.

Zabrana prodaje ulaznica navijačima koji su i od strane HNS-a identificirani kao huligani ograničeno je do kraja Europskog prvenstva.

Na pitanje o bakljama ubačenim na teren tijekom utakmice protiv Češke u petak, predsjednik HNS-a Davor Šuker kazao je kako huligani žele nanijeti štetu zemlji, a ne samo reprezentaciji.

"Želim jasno reći: Nasilnici neće pobijediti, nogomet se igra na terenu. Država će poduzeti mjere i napraviti sve moguće kako bi se borila protiv njih. Trebamo slijediti put koji je utrla Engleska. Godinama plaćamo kazne koje su premašile 900.000 eura", ocijenio je Šuker.

Podsjetimo, hrvatski nogometaši ispustili su dva gola prednosti i odigrali 2:2 (1:0) protiv Češke u utakmici 2. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva koju je obilježio i huliganski ispad skupine hrvatskih navijača koja je u 86. minuti pobacala baklje na travnjak želeći isprovocirati prekid dvoboja.

Kopirati
Drag cursor here to close