Superliga

UEFA ipak bila milosrdna prema pokajničkim klubovima

U sljedećoj sezoni ovih devet klubova će ostati bez 5 posto zarade koju imaju u europskim natjecanjima, a Real Madrid, Juventus i Barcelona se suočavaju s ogromnim kaznama...
Sport / Nogomet | 07. 05. 2021. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UEFA  / Aleksander Čeferin

Devet klubova koji su istupili iz Superlige dogovorili su s Europskom nogometnom federacijom kaznu zbog potpisa o kreiranju ovog natjecanja.

Šest engleskih momčadi (Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool i Tottenham) prvi su odustali od natjecanja, a ubrzo su im se pridružili Atletico Madrid, Inter i Milan.

Real Madrid, Juventus i Barcelona nisu željeli se povući i njih čekaju veće kazne.

“Devet klubova koji su se povukli iz Superlige brzo su uvidjeli kakvu su grešku napravili i odmah su poduzeli mjere kojima su pokazali da se kaju. Međutim, isto se ne može reći za preostala tri kluba koji i dalje ne odustaju od ideje Superlige. Stoga će se UEFA njima pozabaviti naknadno“, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

U sljedećoj sezoni ovih devet klubova će ostati bez 5 posto zarade koju imaju u europskim natjecanjima, a Real Madrid, Juventus i Barcelona se suočavaju s ogromnim kaznama, možda čak i izbacivanjem iz Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close