U svim kategorijama

UEFA i CONMEBOL razmišljaju o povratku Interkontinentalnog kupa

Prema navodima iz UEFA-e, postoji mogućnost odigravanja europsko-južnoameričkih interkontinentalnih utakmica u svim starosnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Sport / Nogomet | 12. 02. 2020. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici europskog i južnoameričkog nogometa sastali su se u srijedu u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nionu kako bi razgovarali o unapređenju suradnje.

Potpisan je i novi memorandum o razumijevanju koji će činiti osnovu za poboljšanje suradnje u raznim domenima.

Između ostalog čelnici UEFA-e i Nogometne južnoameričke konfederacije (CONMEBOL) razmatrali su i mogućnost da se ponovno igraju utakmice Interkontinentalnog kupa, prenosi Anadolija.

Prema navodima iz UEFA-e, postoji mogućnost odigravanja europsko-južnoameričkih interkontinentalnih utakmica u svim starosnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Interkontinentalni kup igrao se od 1960. do 2004. godine. Za pehar su se borili klupski prvaci Europe i Južne Amerike. Sve pobjednike Interkontinentalnog kupa Svjetska nogometna federacija (FIFA) priznala je kao službene klupske prvake svijeta.

Od 2005. igra se Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem nastupaju prvaci svih kontinenata pod okriljem FIFA-e.

“Sporazum koji smo danas postigli predstavlja prvi korak u omogućavanju bliske suradnje UEFA-e i CONMEBOL-a kako bi smo mogli razmjenjivati znanje i iskustvo u cilju razvoja nogometa na oba kontinenta“, rekao je Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e.

Memorandumom o razumijevanju UEFA-e i CONMEBOL-a otvorena je mogućnost južnoameričkim sucima da nadgledaju utakmice u grupnoj fazi Europskog prvenstva u lipnju ove godine, a europske utakmice Copa Americe.

Slična razmjena sudaca planirana je i u Ligi prvaka i Copa Libertadoresu.

Kopirati
Drag cursor here to close