Financijske nepravilnosti

UEFA će izbaciti Milan iz Europe

Marca čak dodaje da je cijeli biznis plan Milana toliko neutemeljen da su male šanse da će u kratkom roku Rosoneri uspjeti ispeglati situaciju sa UEFA-om.
Sport / Nogomet | 22. 11. 2017. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Fasone navodno nije uspio uvjeriti UEFA-u da je financijski projekt na San Siru postavljen na zdravim nogama nove muke za Rosonere, prenosi Mozzart.

Kako su krenuli, pitanje je i hoće li uspjeti izboriti za mjesto u Ligi Europe. Liga prvaka već je odmakla Rosonerima. Ali ispostave li se informacije uvijek dobro obavještene Marce kao točne posljedice koje će trpjeti Milan bit će mnogo dalekosežnije.

Madridski sportski list sumnja da bi Europska nogometna federacija zaista mogla izbaciti Milan iz međunarodnih natjecanja, pošto izvršni direktor talijanskog kluba Marko Fasone nikoga u Nionu nije uvjerio da je financijski projekt na San Siru postavljen na zdravim nogama.

Fasoneoa “prezentacija“ je obavljena još prije dva tjedna, ali se tek sada pojavljuju prvi detalji. Marca navodi da je cijelo izlaganje Milanovog direktora bilo zasnovano na pretpostavci da će se klub financijski osigurati plasmanom u Ligu prvaka. Već sada je jasno da to neće ići baš tako.

Marca čak dodaje da je cijeli biznis plan Milana toliko neutemeljen da su male šanse da će u kratkom roku Rosoneri uspjeti ispeglati situaciju sa UEFA-om.

Mozzart podsjeća da je Milan ovog ljeta na pojačanja potrošio čak 200.000.000 eura, iako te novce nije zaradio. A UEFA inzistira na tome da se na pojačanja i plaće igrača ne troši od kapitala koje u klub unose vlasnici, prenosi Mozzart.

Pritom, ugledni New York Times je baš prije nekoliko dana objavio i tekst u kome se navodi da Milanov vlasnik Jonghong Li zapravo i nije onaj za koga se predstavlja, odnosno da njegov biznis uopće nije toliko razvijen koliko on tvrdi.

Sa druge strane, talijanski mediji navode da će Milan zato već u četvrtak dati sve od sebe ne bi li svladao Austriju i kolo prije kraja osigurao plasman u nokaut fazu Lige Europe. Jer kako je krenulo prije će do Lige prvaka kroz Ligu Europe nego preko Serije A.

Kopirati
Drag cursor here to close