Tuzlaci među vodećim

Ubiparip golom iz 'slobodnjaka' donio pobjedu Tuzla Cityju protiv Širokog

Tuzla City je ovom pobjedom sačuvao mjesto među četiri vodeće ekipe prvenstva s 34 boda, dok je Široki brijeg ostao na 27 bodova.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2019. u 15:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogotkom Voje Ubiparipa u 49. minuti, sjajnim udarcem iz slobodnog udarca s 20 metara, ekipa Tuzla Cityja u 19. kolu Premijer lige BiH pobijedila je Široki Brijeg s 1:0 (0:0).

Nakon borbene, ali ne toliko lijepe igre u prvom poluvremenu, u nastavku su Tuzlaci došli do vodstva koje im je, na kraju, donijelo vrijedna tri boda za ostanak među vodećim ekipama prvenstva.

Nakon vodstva domaćih, inicijativu su preuzeli igrači Širokog Brijega i redali su prilike za izjednačenje, ali su se i propisno ispromašivali, a zasluge što se mreža nije zatresla ima i domaći golman Azir Muminović koji je u nekoliko navrata sjajno intervenirao.

U 55. minuti Ajdin Nukić pokušao je i zamalo uspio lobovati golmana gostiju Marina Zlomislića, ali je lopta završila na mreži s gornje strane.

U 59. minuti Alan Jurilj je s 18 metara snažno šutirao, no Muminović je loptu izbacio u korner.

Potom je uslijedila najbolja prilika Širokobriježana. U 62. minuti Petar Franjić je iz dobre pozicije šutirao, golman domaćih mu je loptu praktično vratio na glavu, ali je napadač gostiju s tri metra šutirao pokraj stative.

Isti igrač u 70. minuti ponovo je bio u šansi za gol, oklijevao je, a kada je šutirao udarac je izblokiran.

Posljednju priliku za izjednačenje imali su gosti u 90. minuti. Ante Hrkać je snažno šutirao s 18 metara udaljenosti, golman Muminović je loptu uspio odbiti u zrak, a ona je nakon toga pogodila gornji dio grede.

Tuzla City je ovom pobjedom sačuvao mjesto među četiri vodeće ekipe prvenstva s 34 boda, dok je Široki brijeg ostao na 27 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close