Najava

U21: Hrvatska protiv Španjolske u utakmici generacije

Peterostruki europski prvaci, i branitelji naslova iz 2019, kada su na krilima Danija Olma stigli do titule nadvisivši Nijemce u finalu, glavni su kandidati i za osvajanje ovog turnira.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2021. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija danas u 18 sati u mariborskom Ljudskom vrtu protiv branitelja naslova Španjolske igra četvrtfinale U21 Eura u Mađarskoj i Sloveniji.

Španjolci su po svim analitičarima favoriti u ovoj utakmici. Peterostruki europski prvaci, i branitelji naslova iz 2019, kada su na krilima Danija Olma stigli do titule nadvisivši Nijemce u finalu, glavni su kandidati i za osvajanje ovog turnira.

Reklo bi se favoriti s pravom, jer u momčadi imaju niz iznimno talentiranih mladih igrača, među ostalima i ofenzivce Yeremija Pina i Fera Nina koji su bili dio udarne momčadi Villarreala koja je nedavno osvojila Europsku ligu protiv Manchester Uniteda.

Tu su još Brahim Diaz iz Milana, centarfor Abel Ruiz iz Brage te standardni veznjak Rome Gonzalo Villar ili pak Martin Zubimendi iz Real Sociedada.

Kvalifikacijsku grupu završili su s 28 od mogućih 30 bodova i gol-razlikom 20:1, a prvu fazu završnice na prvom mjestu pobijedivši Sloveniju (3:0) i Češku (2:0) i remiziravši s Italijom (0:0). U 13 utakmica ovog ciklusa, primili su samo jedan pogodak, od Izraela u Ramat Ganu.

Za razliku od mlade Furie, Bišćanovi mladići imaju i neke igrače koji su kandidati i za nastup na predstojećem seniorskom Euru.

Tu su dinamovac Lovro Majer (predpoziv), Domagoj Bradarić (Lille), Joško Gvardiol (RB Leipzig) i Luka Ivanušec (Dinamo).

Pouzdanost daju i Boško Šutalo (Atalanta) i Martin Erlić (Spezia), s iskustvom iz Serie A, kao i Petar Musa iz Union Berlina i Kristijan Bistrović iz turske Kasimpaše.

Mladi Hajdukovi talenti Stipe Biuk i Mario Vušković izazivaju interes velikih klubova, tu je i Sandro Kulenović, koji već ima iskustvo igranja za nekoliko jakih klubova (Legia, Dinamo, Rijeka), vratari Adrian Šemper i Ivan Nevistić, te svakako sjajni kapetan Nikola Moro, veznjak moskovskog Dinama.

Kopirati
Drag cursor here to close