Federico Chiesa

U zadnji čas: Juventus doveo veliku nadu talijanskog nogometa

Uvjet za njegov dolazak je bio da se Juve riješi Douglasa Coste i to se dogodilo posudbom Brazilca u Bayern. Potom je Juve aktivirao dogovor sa Fiorentinom za Chiesu.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2020. u 22:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UEFA /  Federico Chiesa ide stopama svoga oca Enrica 

Juventus je zadnjeg dana prijelaznog roka završio najveće pojačanje ovog ljeta!

Federico Chiesa je u Torino stigao praktično pet do dvanaest. Fiorentina je na klupskom webu potvrdila: talijanski ofanzivac je novi igrač Stare dame.

Uvjet za njegov dolazak je bio da se Juve riješi Douglasa Coste i to se dogodilo posudbom Brazilca u Bayern. Potom je Juve aktivirao dogovor sa Fiorentinom za Chiesu.

Juve je posudbama Coste, Ruganija (Rennes) i De Sciglija (Lyon) uštedio 18 milijuna eura na njihovim bruto plaćama i osigurao sredstva za posudbu i plaću Chiese.

Transfer će biti završen po, reklo bi se, formuli iz Alana Forda. Prvo je dogovoreno "taktičko produženje ugovora“ Chiese i Fiorentine kako bi Juve mogao realizirati posao kroz dvogodišnju posudbu. Chiesin ugovor je trajao do ljeta 2022. pa je morao isti produžiti kako bi ga Juve mogao otkupiti prije isteka ugovora.

Chiesa je jutros u trening kampu reprezentacije u stavio paraf na taj formalni ugovor s Violama i ispunjen je uvjet za prelazak u Torino. Juventus je zbog limita u proračunu morao razvuči plaćanje transfera na više godina. I uspio je smisliti kompliciranu, ali uspješnu formulu.

Sada će platiti samo dva milijuna eura za posudbu, potom narednog ljeta još osam milijuna za novu posudbu na godinu dana. U ljeto 2022. će talijanski velikan otkupiti Chiesu za 40 milijuna eura. Točnije, ima opciju koja je praktično obavezan otkup.

Posao otkupa mladog reprezentativnog kadra može se izjaloviti samo ukoliko Juventus ne završi među četiri najbolje ekipe u Serie A, Chiesa odigra manje od 60 posto utakmica za Staru damu (minimalno 30 minuta po utakmici), ne postigne deset golova i ubilježi isto toliko asistencija.

Chiesa je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Fiorentini, a u 153 nastupa zabio je 34 gola.

Kopirati
Drag cursor here to close