Desetkovani Širokobriježani

U Tuzlu s 12 juniora, Karačić: Igra se samo da bi se odigralo

Široki Brijeg je tražio odgode dvaju utakmica, protiv Veleža u Kupu i protiv Tuzle u prvenstvu.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2020. u 15:38 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova prva je odgođena, no za drugu nije bilo sluga iz NS-a BiH. Stoga će Toni Karačić u Tuzlu morati povesti pet prvotimaca i 12 juniora.

“Tijek priprema za ovu utakmicu nije bio uobičajen. Do dva dana unatrag nismo znali s kojim igračima raspolažemo. Ostali smo na samo pet igrača iz seniorske momčad i njima smo priključili 12 juniora. Odradili smo samo tri zajednička treninga“, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za medije i dodao kako ovakvu situaciju ipak treba prihvatiti.

“Ovo je jako specifična situacija, u pitanju je presedan u nogometu. Igra se samo kako bi zadovoljili formu. No, sada je tako, prihvaćamo ovakvu situaciju. Zaigrat ćemo hrabro i nadati se najboljem“, poručio je Karačić ne zaboravivši napomenuti kako je ipak očekivao “da će nadležni donijeti bolju odluku, odluku u interesu nogometa i zdravog sportskog nadmetanja“.

Uz dva mjeseca starijeg Matu Stanića, 22-godišnji vezni igrač Mateo Marić u subotu će biti najstariji igrač u momčadi Širokog. U ulozi kapetana predvodit će širokobriješku mladost u nadi postizanja pozitivnog rezultata.

“Neobična je situacija, za ovu utakmicu se nismo pripremali kao za druge utakmice. Ipak, dok postoji nada, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. Ovo je i idealna prilika našim juniorima za nametnuti se i skrenuti pozornost na sebe. U svakom  slučaju, imat će podršku nas nešto iskusnijih suigrača“, istaknuo je Mateo Marić.

Uz kapetana Matea Marića, od igrača iz seniorske momčadi trener Toni Karačić u sutrašnjoj utakmici moći će računati na vratara Martina Zlomislića, Matu Stanića, Kristijana Medića i Ivana Ikića, a preostala mjesta u prvom sastavu popunit će juniori. 

Utakmica na Tušnju počinje u 14:30 sati uz izravan TV prijenos na Arena Sport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close