Tuzla

U Slobodi vjeruju da će dobiti licencu za nastup u Premijer ligi

Nije navedeno konkretno koje uvjete Tuzlaci nisu ispunili, ali se doznaje da je riječ o neizmirenim dugova ima prema većem broju bivših igrača, trenera i uposlenika kluba.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2019. u 15:22 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor tuzlanske Slobode ispoštovat će sve uvjete vezane za dobivanje licence za nastup u Premijer ligi BiH, priopćeno je na službenoj stranici tog kluba.

Smatraju da je Prvostupanjsko povjerenstvo za licenciranje korektno obavilo svoj posao prilikom donošenja odluke, prema kojoj su bez licence ostali Sloboda, Čelik i Krupa, te Željezničar za UEFA-ina natjecanja.

''Vrijedi istaknuti da je Uprava zatekla određeno stanje u klubu, povukla odgovarajuće poteze te se obavezuje da će do zasjedanja Drugostupanjskog povjerenstva za licenciranje klubova ispuniti sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostupanjskog povjerenstva'', navodi se u priopćenju za javnost kluba iz Tuzle.

Nije navedeno konkretno koje uvjete Tuzlaci nisu ispunili, ali se doznaje da je riječ o neizmirenim dugova ima prema većem broju bivših igrača, trenera i uposlenika kluba.

''Službeno još nismo dobili odluku od Prvostupanjskog povjerenstva za licenciranje, ali bez obzira na sve, u roku ćemo ispuniti sve što je od nas traženo. Pored ostalog, igračima kojima se dugovalo već je izmiren cjelokupan iznos'', izjavio je za Fenu Ekrem Ibrić, tajnik Slobode.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o iznosu od oko 60.000 maraka.

Postoji dug i prema Poreznoj upravi u visini 64.000 maraka. Radi se o navodno zakašnjelim uplatama Poreznoj upravi, ali u revizorskom izvješću o poslovanju, prema izvorima iz Slobode, naveden je neodgovarajući podatak, koji se tiče nekih dodatnih obaveza. Dugovanja prema desetogodišnjem reprogramu postratnih poreznih obaveza od 28.000 KM mjesečno, uredno se servisira, rečeno je Feni.

Nova uprava Slobode, na čelu s predsjednikom Seadom Kozlićem, na izbornoj sjednici Skupštine kao jedan od glavnih zadataka navela je čišćenje dugova iz prošlosti s najavom da se više neće uvažavati ugovori koji nisu službeno verificirani u NS BiH.

Zanimljiv je podatak da je doskora jedno od najvećih dugovanja bilo prema članu Skupštine i bivšem članu UO, privatnom gospodarstveniku Fuadu Barakoviću, kome se s kamatama dugovalo više od 300.000 maraka.

Kako Fena doznaje, Barakoviću je u procesu prikupljanja dokumentacije za licenciranje, na njegov prijedlog, isplaćeno 100.000 maraka, dok je oprostio preostali dug od oko 200.000 maraka, po čemu je najveći pojedinačni donator kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close