Posrnuli velikani

VfB i HSV: Dva velikana njemačkog nogometa odigrali važan derbi u 'Zweiti'

Trenutačno se i HSV i VfB natječu u Zweiti, a kao da se prate u stopu u žestokoj borbi za povratak u prvu Bundesligu. U četvrtak su odigrali međusobni susret koji je odlučivao o drugoj poziciji na tabeli, koja jamči izravni plasman u prvu ligu.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2020. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sky Sport / Stuttgart i HSV vode ogorčenu borbu za povratak u 1. Bundesligu

Stuttgart i HSV spadaju među najuglednije njemačke nogometne klubove. Uostalom, klub iz Hamburga neprekidno je prvoligaš od Prvog svjetskog rata i do 2018. bio je jedini klub iz 1. Bundeslige koji od osnutka lige 1963. godine nikad nije ispao u niži rang natjecanja, zbog čega ga u Njemačkoj često nazivaju "dinosaurom Bundeslige".

HSV je tri puta bio prvak Njemačke do osnivanja Bundeslige, a još tri puta nakon toga. Brojka tri za osvojene titule očito je omiljena, jer su toliko puta osvajali i njemački kup (uz još dva Liga-Pokala).

HSV u svojoj bilanci ima i naslov prvaka Europe, uz još jedno finale, te titulu Kupa pobjednika kupova, a i u ovom natjecanju još je jednom bio u finalu, baš kao i u Kupu UEFA.

VfB Stuttgart je pet puta osvajao nacionalno prvenstvo, a DFB-Pokal tri puta. Od međunarodnih natjecanja, igrao je u finalu Kupa pobjednika kupova 1998., te u finalu Kupa UEFA 1989.

Trenutačno se i HSV i VfB natječu u Zweiti, a kao da se prate u stopu u žestokoj borbi za povratak u prvu Bundesligu.

U četvrtak su odigrali međusobni susret koji je odlučivao o drugoj poziciji na tabeli, koja jamči izravni plasman u prvi rang natjecanja. 

HSV je, kao gost, poveo s 2:0 i činilo se da Stuttgart do kraja prvenstva može računati tek na relegaciju, kao trećeplasirana momčad.

Strijelci za vodstvo tima iz Hamburga bili su Joel Pohjanpalo u 16. minuti i Aaron Hunt u 45. iz jedanaesterca.

Međutim, igrači Stuttgarta u drugom su poluvremenu ipak došli na utakmicu. Prvo je u 47. minuti smanjio Wataru Endo, da bi na 2:2 poravnao je Argentinac Nicolás González u 59. minuti iz jedanaesterca.

Pobjedu domaćinu donio od 3:2 je rezervist Gonzalo Castro u sudačkoj nadoknadi (90.+2). 

U ovome trenutku je Bielefeld u najboljoj poziciji za povratak u Bundesligu, a pored Stuutgarta i HSV-a, šanse imaju i Heidenheim te Darmstadt.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close