Tko je rekao da sam ja rekao da je on rekao...

U PSG-u nikad nije dosadno: Velika svađa Mbappea i Neymara

Prema pisanju francuskih medija već duže vrijeme dvije velike zvijezde Mbappe i Neymar nisu u dobrim odnosima, a u posljednje vrijeme uopće ne razgovaraju. Razlog je taj što je Neymar nakon finala Kupa prozvao Mbappea rekavši da se nedovoljno zalaže
Sport / Nogomet | 24. 05. 2019. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Paris Saint-Germainu ovih dana nema mira. Osim što se konstantno priča o odlascima najvećih zvijezda i njihovim nezadovoljstvom, sada su još u lošim odnosima dvije najveće zvijezde Kyliana Mbappea i Neymara.

Francuski prvak ima još jednu razočaravajuću sezonu iza sebe, iako su uvjerljivo došli do naslova prvaka. Međutim, porazi u Kupu, a posebno ispadanje već u osmini finala Lige prvaka, ponovno su uznemirili duhove na Parku prinčeva.

Prema pisanju francuskih medija već duže vrijeme dvije velike zvijezde Mbappe i Neymar nisu u dobrim odnosima, a u posljednje vrijeme uopće ne razgovaraju. Razlog je taj što je Neymar nakon finala Kupa prozvao Mbappea rekavši da se nedovoljno zalaže na terenu.

Mladi Francuz mu je navodno istom mjerom odgovorio, a do danas nisu raščistili tu situaciju. Francuzi pišu kako imaju samo profesionalan odnos, za razliku od ranije kad su se družili i izvan terena.

Mnogi smatraju kako je izvjesno da obje zvijezde nećemo gledati sljedeće sezone u dresu PSG-a, a cijelu situaciju prati Real Madrid, koji bi želio barem jedno veliko ime dovesti ovog ljeta.

Tuchel hladan kao led

Trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel istaknuo je kako bi volio da Mbappe i Neymar nose dres tog kluba i sljedeće sezone, ali da će Sveci naći rješenje i u slučaju drugačijeg raspleta.

Neymar sa Svecima ima ugovor do 2022, a Mbappe još godinu dana duže, iako je upitno hoće li oni ostati u klubu do tada.

„Ako bi pitali trenera, ja bih im rekao: ‚Da, volio bih‘. Iako, mi smo oprezni i nismo naivni. Mnogi klubovi hoće angažirati takve igrače, ali ja želim da njih dvojica i u sljedećoj sezoni budu ovdje. Ali, ako iz nekog razloga to ne bude tako, naći ćemo rješenje naravno“, rekao je Tuchel na konferenciji za medije održanoj u četvrtak.

Mbappe i ranije htio u Real

Napadač PSG-a Kylian Mbappe još prošle godine želio napustiti klub Pariza i preseliti u Real Madrid, ali ga je tadašnji trener Svetaca Unai Emery uvjerio da ostane.

Aktualni trener Arsenala je izjavio da je jedan od najboljih nogometaša na svijetu želio obući dres kraljevskog kluba, međutim, rukovodstvo Parižana i Emery su napravili veliki pritisak na njega.

"U jednom trenutku svi smo radili pritisak na njega u PSG-u. Čak sam razgovarao s njim i njegovim ocem, uvjeravao ga da ostane. Mbappe je želio otići u Real Madrid. Imao je priliku i da se preseli u Barcelonu, ali je želio u Madrid", istaknuo je Emery.

Bivši trener naglašava kako su ipak uspjeli uvjeriti Mbappea u sjajnu perspektivu s PSG-om.

"Zajedno smo ga uvjerili u budućnost i sjajnu perspektivu PSG-a i natjerali ga da ostane. Morali smo platiti, ali to je bilo neophodno".

Transfer Mbappea u Real aktualiziran je povratkom Zinedinea Zidanea na klupu Madriđana, iako je PSG priopćenjem poručio da na njega računaju još dugi niz godina.

Mladi Francuz je 2017. iz Monaca došao na posudbuu PSG, a klub iz Pariza ga je prošle godine otkupio u transferu vrijednom 180 milijuna eura.

Mbappe je ove sezone odigrao 28 utakmica u Ligue 1 i postigao je 32 gola, uz 11 asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close