Bundesliga

U njemačkom prvenstvu promjena odnosa: Leipzig gubi dah u trci s Bayernom

Čuvajući na klupi Tima Wernera i Danija Olma, trener Julian Nagelsmann krenuo je po tri boda njihovim uvođenjem u 60. minuti, ali je domaćin Wolfsrubg uzeo jedan bod. Na koncu je rezultat glasio 0:0.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2020. u 22:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Borussia Dortmund bila je bolja protiv imenjaka u M'Gladbachu

U standarndom ranom poslijepodnevnom terminu u Bundesligi u sklopu 25. kola odigrano je pet utakmica, a svije su Borussije igrale kasnije.

Drugoplasirana momčad RB Leipziga, zasad glavni konkurent Bayernu u borbi za titulu, upisao je novi kiks.

Čuvajući na klupi Tima Wernera i Danija Olma,  trener Julian Nagelsmann krenuo je po tri boda njihovim uvođenjem u 60. minuti, ali je domaćin Wolfsrubg uzeo jedan bod. Na koncu je rezultat glasio 0:0, a za Vukove je do 77. minute igrao Josip Brekalo.

Foto: Witters / Julian Nagelsmann, trener Leipziga

Mladi i poletni tim Bayer Leverkusena danas je ponovno pokazao zašto mnoge od njih traži pola Europe. Tu se prvenstveno misli na 90 milijuna eura vrijednog Kaija Havertza te njegovog vršnjaka 19-godišnjeg Brazilca Paulinha, kojega su Vascu platili 18 i pol milijuna eura.

Apotekari su slavili s uvjerljivih 4:0 protiv Eintrachta, a Havertz – kojega najviše žele Bayern i Liverpool – zabio je prvi gol (4') i asistirao za četvrti. Dva puta se u strijelce upisao Paulinho, uz jednu asistenciju za Bellarabija koji je također dodao jednu recku u rubrici asista.

U ostalim utakmicama, Hoffenheim Andreja Kramarića izvukao je bod golom Baumgartnera na gostovanju kod Schalkea (McKennie 20') (1:1), kao i Hertha koja je gubila od Werdera nakon prvih dvedesetak minuta s 0:2, ali su kasnije pogocima Starka i Cunhe došli do boda.

Pretposljednja utakmica u nizu za danas bila je pobjeda Freiburga 3:1 na svom travnjaku protiv Union Berlina. Strijelci za domaće bili su Sallai (34'), Gunter (55'), Koch (82'), dok je počasni gol za goste zabio Andersson (61').

Za kraj je odigran dvoboj dvije Borussije, a slavlje je upisala ona iz Dotrmunda, danas u ulozi gosta u M'Gladbachu.

Poveli su Milijunaši zgoditkom Thorgana Hazarda u 8. minuti, da bi poravnao Stindl u 50. minuti susreta.

Ipak, pobjedu i održavanje priključka na vrhu gostima je osigurao Hakimi dvadesetak minuta prije kraja dvoboja.

Ovom su pobjedom igrači Luciena Favrea dodatno stekli samopouzdanje uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka kod PSG-a.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close