Bundesliga

U Njemačkoj ništa novo: Bayern i dalje dominira

Bayern opet ima pet bodova prednosti ispred Leipziga, a do rutinske pobjede u Bremenu odveli su ih pogoci Goretzke (22), Gnabrya (35) i Lewandowskog (67).
Sport / Nogomet | 14. 03. 2021. u 12:15 Bljesak.info/H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se u jednome trenutku učinilo da bi ovogodišnja sezona u Bundeligi konačno mogla biti napeta i zanimljivija po pitanju borbe za naslov prvaka Njemačke, čini se kako opet sve 'sjeda na svoje'.

Izvjesna utrka vodi se između Bayerna i Leipziga, a svi ostali izubili su dah.

Najveći rezultatski pad doživljava Borussia iz M'Gladbacha, koja je u prvome dijelu prvenstva bila hit sezone. Najnoviji poraz Fohleni su doživjeli u petak u Augsburgu (3:1).

Činilo se kako bi Borussia Dortmund i eventualno Bayer iz Leverkusena također mogli učiniti nešto više da se Bayernu zagorča život, ali trenutačno oba kluba gledaju u leđa čak i Wolfsburgu i Eintrachtu.

Što se tiče 25. kola, u subotu je Bayern slavio u gostima kod Werdera s 3:1.

Bayern opet ima pet bodova prednosti ispred Leipziga, a do rutinske pobjede u Bremenu odveli su ih pogoci Goretzke (22), Gnabrya (35) i Lewandowskog (67), koji se s 268 golova u Bundesligi izjednačio na listi najboljih strijelaca svih vremena s Klausom Fischerom, dok je daleko Gerd Mueller s 365 pogodaka, piše Hina.

Josip Brekalo bio strijelac u pobjedi Wolfsburga protiv Schalkea (5:0).

Brekalo je zabio svoj prvi ovogodišnji bundesligaški i četvrti gol na utakmici u 64. minuti, a igrao je do 80. minute.

Wolfsburg se lako obračunao s "fenjerašem" Schalkeom, a prvi pogodak na utakmici je bio tragikomičan autogol bivšega njemačkog reprezentativca Shkodrana Mustafija. Junak dvoboja bio je Weghorst, s golom i dvije asitencije za Wolfsburg koji je treći s deset bodova manje od vodećeg Bayerna.

Golovima  Juliana Brandta i tinejdžera Youssoufe Moukokoa, Borussia Dortmund svladala je Berlinsku Herthu s 2:0.

Mainz je golom Šveđanina Quasiona sedam minuta prije kraja kod kuće pobijedio Freiburg, dok je Union Berlin bio bolji od Koelna s 2:1.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close