20 zaraženih

U Hajduk ušao britanski soj korone?

Visoka brojka zaraženih u kratkom vremenu uplašila je splitske epidemiologe koji sumnjaju da je u Hajduk ušao zloglasni britanski soj koronavirusa koji se širi puno brže od običnog.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2021. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SN  / Covid masovno u redovima Hajduka

Nakon obavljenih dodatnih testiranja ostatka momčadi i stožera Hajduka koji su po povratku iz Rijeke smješteni odmah u samoizolaciju utvrđeno je da je na COVID-19 pozitivno još sedam prvotimaca te šest članova stručnog stožera zbog čega će tražiti odgodu utakmice protiv Dinama, objavljeno je u nedjelju na službenim stranicama splitskog kluba.

Od ukupno 33 člana Hajdukovog tima koji je boravio na putovanjima u Osijeku i Rijeci zaraženo je njih 20 (12 igrača i osam članova stožera), dok je ostatak u samozolaciji na osnovu upute nadležnog epidemiologa.

Visoka brojka zaraženih u kratkom vremenu uplašila je splitske epidemiologe koji sumnjaju da je u Hajduk ušao zloglasni britanski soj koronavirusa koji se širi puno brže od običnog. Je li tako ili nije doznat će tek nakon što stigne odgovor iz Zagreba, prenosi Večernji.hr

Brisevi hajdukovaca šalju se u ponedjeljak ujutro za Zagreb na sekvenciranje jer se običnim PCR testom to ne može utvrditi. Dodatne pretrage će se raditi najvjerojatnije ili u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević ili u Institutu Ruđer Bošković.

Splitski epidemiolozi kažu da nitko od zaraženih nije bio u inozemstvu, pa tako nisu mogli doći u kontakt s britanskim virusom, ali je moguće da je netko od igrača ili člana stručnog stožera pokupio ‘mutant’ i prenio ga ostatku ekipe.

Kopirati
Drag cursor here to close