U sjećanje na Ankovića

U Gabeli sve spremno za 29. Memorijal i stoti rođendan kluba

Na turniru, koji će i ove godine biti održan kroz dva natjecateljska dana, nastupit će četiri ekipe – domaćin GOŠK, zagrebački Dinamo 2, nikšićka Sutjeska i mostarski Zrinjski.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2019. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku su posljednje pripreme, odnosno ušminkavanje detalja, na pripremi jednog od najstarijih turnira u regiji – Memorijala Andrije Ankovića u Gabeli, koji po 29. put organizira GOŠK.

Na turniru, koji će i ove godine biti održan kroz dva natjecateljska dana, nastupit će četiri ekipe – domaćin GOŠK, zagrebački Dinamo 2, nikšićka Sutjeska i mostarski Zrinjski.

''Da je organizacija mali posao, bilo bi turnira, a ovako u cijeloj regiji ostao je samo GOŠK. Ove godine prelazimo u vodstvo, ovo će nam biti 29. turnir. Do sada smo rekord dijelili s Veležom čiji je Februarski turnir imao 28 izdanja'', s ponosom ističe Nikica Pehar, dopredsjednik kluba.

''Ponosni smo na tradiciju kluba, kao i ovoga turnira, i otvorenog srca ćemo i ove godine dočekati naše sportske prijatelje u našem malom mjestu'', dodaju iz GOŠK-a.

Organizacija turnira krenula je već od jeseni, kada se radilo na traženju sponzora, kao i na dogovaranju ostalih detalja – od smještaja ekipa preko detalja vezanih za Plavo-bijelu noć.

Ipak, domaćine najviše muči stanje terena na stadionu Podavala, koji je posljednjih tjedan dana dobro natopila kiša.

''I na tome radimo koliko možemo. Sve snage smo dali da teren bude dobar za igru, samo se nadamo da neće biti kiši'', ističu iz kluba.

Titulu ove godine brani Sutjeska, koja je lani u finalu bila bolja od domaćeg GOŠK-a. Podsjetimo, Zrinjski je na prošlogodišnjem turniru igrao za treće mjesto protiv Hajduka, a brončanu medalju odnijeli su Splićani.

Najviše uspjeha do sada imao je splitski Hajduk koji je trofej Andrije Ankovića osvajao šest puta. Na drugom je mjestu Zrinjski koji je 5 puta bio pobjednik turnira na Podavali, tako da je Mostarcima ovogodišnji nastup prilika poravnati se sa Splićanima.

Po tri puta turnir su osvajali Dinamo i Sarajevo, a dva puta Široki Brijeg. Po jedan trofej osvojili su Šibenik , Velež, Osijek, Leotar, Neretva (Metković), GOŠK (Gabela), Lokomotiva (Zagreb), Split i Sutjeska.

Na popisu osvajača turnira neće se tako naći novo ime, jer su ovogodišnji sudionici već sosvajali trofej na turniru u Gabeli.

Između dva turnirska dana u Gabeli će biti održana GOŠK-ova Plavo-bijela noć, na kojoj će se okupiti krema bh. nogometa, a kojom će službeno započeti proslava stotog rođendana kluba iz Gabele.

Kopirati
Drag cursor here to close