Upitna žvakaća guma

Francuzi bili pod dopingom protiv Hrvatske u finalu SP-a?!

Radi se o žvakaćoj gumi koju je patentirala američka vojska, a koja se može nabaviti bez problema.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2019. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska antidopinška agencija (WADA) pokrenula je veliku istragu u koju je uključen francuski prvak PSG.

Naime, WADA istražuje korištenje sumnjivih stimulativnih sredstava uoči utakmica, a koje su koristili igrači pariške momčadi, piše Teller Report.

Radi se o žvakaćoj gumi koju je patentirala američka vojska, a koja se može nabaviti bez problema.

Žvakaća guma je bez šećera i obogaćena B vitaminom, a sadrži 50 miligrama kofeina! Nogometaši ih konzumiraju uoči utakmice kako bi ne dugo zatim osjetili njezino djelovanje uz smanjenje osjećaja umora. Kofein iz žvakaćih guma u organizmu počinje djelovati nakon pet minuta. Nakon što su Parižani u 1. kolu Luge prvaka nadjačali madridski Real s 3:0, počelo se glasno pričati o tome.

WADA je pokrenula istragu i izgleda da su došli do zabrinjavajućih podataka. Istraga antidopinške agencije otkrila je kako su se žvakaće gume pojavile u Francuskoj prije nekoliko godina. Prvi su ih počeli koristiti igrači Monaca koji su 2017. osvojili naslov prvaka, javlja Večernji list.

Istraga se proširila te je otkriveno da su francuski reprezentativci na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine također konzumirali žvakaće gume uoči utakmica.

Naime, imali su 120 paketa takvih žvakaćih guma! Vjerojatno su neki igrači i uoči finala s Hrvatskom (4:2) žvakali uprave te žvakaće gume!

Istraga je potvrdila da su Francuzi iste žvakaće gume koristili 2016. na EP-u na kojem su bili domaćini. Žvakaće gume je Savezu predložio vezni igrač Blaise Matuidi.

''Nisam siguran koliko su te žvakaće gume učinkovite. One su na raspolaganju igračima, na stolu su u sredini svlačionice zajedno s ostalom energetski bogatom hranom kao što su orašasti plodovi. Može ih uzeti tko želi, nitko ne tjera igrače da ih uzmu'', rekao je liječnik francuske reprezentacije Franck Le Gall.

Cijeli slučaj je pod istragom Svjetske antidopinške agencije i čeka se njihov zaključak. 

Kopirati
Drag cursor here to close