Djamel Belmadi i Aliou Cisse

U finalu Afričkog kupa nacija dva trenera iz istog kvarta

Bit će to posebno finale za alžirskog izbornika Djamela Belmadija (43) i senegalskog stratega Alioua Cissea (43) koji su odrasli u istom pariškom predgrađu Champigny-sur-Marne.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2019. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu afričkog Kupa nacija koji se održava u Egiptu u petak će igrati reprezentacije Senegala i Alžira. Bit će to posebno finale za alžirskog izbornika Djamela Belmadija (43) i senegalskog stratega Alioua Cissea (43) koji su odrasli u istom pariškom predgrađu Champigny-sur-Marne.

Zanimljivo, Belmadi i Cisse su odrasli u Champigny, rođeni su iste godine (1976,) i to u istom mjesecu (ožujak). Umalo i na isti dan. Cisse 24. ožujka, a Belmadi dan kasnije.

Belmadi je baš rođen u kvartu koji se nalazi na jugoistoku Pariza, dok se Cisse doselio s osam godina iz Senegala, piše Hina.

Odrasli su na istom ulicama, međutim upoznali su se tek kada su postali profesionalni nogometaši. Belmadi je karijeru započeo u PSG-u, a potom igrao za Marseille, Caen, te niz drugih klubova, dok je Cisse profesionalni put započeo u Lilleu, a potom igrao za Sedan, PSG, Montpellier...

Na travnjacima Le Championnata sakupili su ukupno 180 nastupa i igrali u šest različitih klubova.

Premda su obojica mogla igrati za francusku reprezentaciju, Belmadi je izabrao domovinu svojih roditelja, Alžir, dok je Cisse zaigrao za Senegal. Sada nacionalne vrste predvode s izborničke klupe.

"Nevjerojatno je što ću finale igrati protiv svog prijatelja. Dobro se poznajemo, ali nismo razgovarali na ovom prvenstvu. Razgovarat ćemo kada završi finale," kazao je Belmadi dodavši: "Pomalo je ludo što obojica dolazimo iz Champignyja. Nisam siguran da se tako nešto ikada dogodilo."

"Jedina razlika između nas dvojice je to što je on izbornik četiri godine, a ja jednu godinu," dodao je sa smiješkom alžirski izbornik.

Obojica su bila puna hvale prema drugome.

"Cisse je isti kao trener i kao što je bio igrač. Iznimno je discipliniran. Unatoč nedostatku trenerskog iskustva, brzo je postigao rezultate," kazao je Belmadi, dok je Cisse dodao: "Djamel je izvrstan taktičar, vrlo dobar trener. Sposoban je natjerati svoju momčad da igra kao što želi."

Cisse je najmlađi izbornik na prvenstvu i jedini tamnoputi. Smatra kako je Alžir favorit, posebice nakon što je u njihovom susretu u skupini slavio sa 1-0, piše Hina.

"Alžir je favorit, međutim sigurno im neće biti lako. Spremni smo i željni pobjede," dodao je senegalski izbornik.

Za Senegal će to biti drugo finale nakon što je prije 17 godina izgubio završni dvoboj od Kameruna nakon izvođenja 11-eraca.

Alžir je do sada igrao u dva finala. Slavio je 1990. na domaćem terenu, a deset godina ranije je izgubio. U oba ta finala je igrao protiv Nigerije.

Kopirati
Drag cursor here to close