La Liga

U blamaži protiv Girone Real se raspao kao dječja igračka, a Solari halucinira!

"Jesmo li izgubili trku za titulu? Ne, apsolutno ne! Igra se tjedan za tjedan, moramo samo povezati nekoliko pobjeda i tada se imamo pravo nadati", rekao je Solari.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2019. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergio Ramos, stožerni igrač Realove obrane poraz protiv Girone će pamtiti i po dva žuta kartona, što je ujedno i crveni karton i isključenje. Zanimljiva je situacija oko tih kartona. Naime, uoči utakmice Ramos je imao četiri žuta u ovoj sezoni, a peti znači i utakmica suspenzije. Bitno je jer se za dva tjedna igra El Clasico u Madridu.

S obzirom da je Ramos dobio dva žuta, postavilo se pitanje petog kartona i crvenog isključujućeg. No, kako španjolski mediji pišu Ramos će samo odraditi crveni karton, a za to je predviđena jedna utakmica suspenzije. Dakle, kapetan Reala neće biti u sastavu protiv Levantea, a spreman za dvoboj s Barcelonom 2. ožujka (20.45 sati) na stadionu Santigao Bernabeu.

Sergio Ramos je stigao do još jednog rekorda u karijeri. Niti jedan igrač u povijesti prvenstva Španjolske u svojoj karijeri nije dobio više crvenih kartona. Realov stoper ih je sakupio - 19, piše SportKlub.hr.

Madrid je u nedjelju poražen, ujedno i ponižen, uslijed domaćeg poraza od Girone i to nakon vodstva 1-0! Čekalo se što će po tom pitanju, a i pitanju raspleta prvenstva reći trener bijelih s Bernabeua.

Solari pokazao solidan nivo izgubljenosti

Santiago Solari bio je neobično optimističan, ako bismo to mogli tako interpretirati:

"Jesmo li izgubili trku za titulu? Ne, apsolutno ne! Igra se tjedan za tjedan, moramo samo povezati nekoliko pobjeda i tada se imamo pravo nadati", rekao je Solari pa zaključio:

"Šteta, tri boda su nam izmakla, u dobroj smo formi, trebali smo zabiti još koji gol u prvom poluvremenu".

Real sada zaostaje 9 bodova za Barcelonom, a do kraja prvenstva ima 14 utakmica! Dakle, Madriđani bi trebali 'skidati' 0,64 bodova zaostatka po susretu u odnosu na moćnu Barcu pa možemo zaključiti kako je Solari ovu izjavu dao pod očitim utjecajem stresa koji je neizbježan uz klupu Reala u Primeri!

Ne ide bez Modrića?

Luka Modrić, najbolji svjetski nogometaš u 2018. godini nije nastupio protiv Girone jer je odrađivao kaznu zbog pet žutih kartona. I vidjelo se u igri Reala da nedostaje hrvatski kapetan. Ceballos - Casemiro - Kroos nije ni pod razno jednako Modrić - Casemiro - Kroos. Doduše, na početku sezone Realu nije išlo ni s Modrićem.

Real je poveo pogotkom Casemira u 25. minuti. U nastavku utakmice Stuani je donio izjednačenje u 65. minuti s bijele točke, a veliku pobjedu Kataloncima je donio Portu u 75. minuti. Dva žuta kartona dobio je Sergio Ramos, koji neće igrati protiv Levantea.

Girona je prvi puta slavila u prvenstvu 25. studenoga.

Je li Real prokockao veliku prigodu da dva tjedna uoči El Clasica prvenstvo Španjolske učini super zanimljivim? Definitivno jest, jer Barcelona teško može izgubiti devet bodova do kraja La Lige, a s ovako promjenjivom formom Real niukojem slučaju ne može pobijediti sve preostale utakmice do kraja prvenstva!

Barcelona je na vrhu sa 54 boda, Atletico ima 47, a Real 45. Messi i društvi su dva tjedna prije El Clasica ponovno pobjegli Realu devet bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close