El Clasico

U Barceloni bijesni zbog promjene suca za El Clasico

Odabir Manzana naišao je na negativne reakcije u taboru Katalonaca. Sa njim su često imali negativna iskustva, prije svih, Lionel Messi. Manzano na Argentinca, navodno, ima poseban pik i vjeruje se da je to razlog što mu olako pokazuje žute kartone.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2021. u 22:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan pred utakmicu Real Madrida i Barcelone promijenjen je glavni sudac. Umjesto Antonija Mateua Lahoza, pravdu će dijeliti Jesus Gil Manzano.

Lahoz će propustiti dvoboj nakon što je poslije Bayerna i PSG-a imao problema sa mišićem.

Odabir Manzana naišao je na negativne reakcije u taboru Katalonaca. Sa njim su često imali negativna iskustva, prije svih, Lionel Messi. Manzano na Argentinca, navodno, ima poseban 'pik' i vjeruje se da je to razlog što mu olako pokazuje žute kartone.

Dodatan razlog za nezadovoljstvo predstavlja i to što je 37-godišnjak svojevremeno fotografiran ispred stadiona Santiago Bernabeu dok je držao vrećicu sa grbom Reala.

Sudac se tada branio riječima da je u vrećici bio poklon za nećaka, ali je u Barceloni uveliko okarakteriziran kao neprijatelj.

Njegov jedini prethodni Clásico bio je u listopadu 2014. godine - utakmica u kojoj je Real Madrid tadašnjeg trenara Carla Ancelottija ostvario pobjedu od 3:1 nad ekipom Barcelone, koju je vodio trenutni španjolski izbornik Luis Enrique.

Ukupno je Gil Manzano sudio 31 prvenstvenu utakmicu Real Madrida - od čega su Los Blancosi pobijedili 25, remizirali tri i tri izgubili. Barci je pravdu dijelio 20 puta, a Katalonci su u upisali 11 pobjeda, pet remija i četiri poraza, podsjeća AS. Neki statističari izlaze pak i s drugačijim podatcima.

Zadnji put Gil Manzano je Barceloni sudio u Superkupu Španjolske, protiv Athletica Bilbao, a u tom porazu Blaugrane od 2:3, Lionel Messi je zaradio crveni karton, prvi u klupskoj karijeri.

Messi je na toj utakmici izgubio živce u produžecima i udario Asiera Villalibrea bez lopte, što je za Manzana bilo dovoljno da kapetana Barce pošalje na tuširanje.

Utakmica u Madridu (Stadion Alfredo di Stefano, 21:00) mogla bi biti odlučujuća u borbi za titulu, zbog čega je i sve napeto prije ovog okršaja. Uoči 30. kola La Lige, Barcelona je druga na ljestvici sa 65 bodova, jednim manje od lidera Atletico Madrida. Real je na trećoj poziciji sa 63 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close