Brže ne može

U afričkim kvalifikacijama dosuđen kazneni udarac u petoj sekundi

Gostujući vratar Melvin Adrien nespretno se zaletio u domaćeg napadača Simona Mvusu na samom startu utakmice pa je Tanzanija dobila veliku priliku za vodstvo koju je kapetan Erasto Nyoni i iskoristio.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2021. u 12:50 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sportbible / Prvi napad i odmah jedanaesterac

U susretu skupine J afričke zone kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru između Tanzanije i Madagaskara dosuđen je vjerojatno najbrži kazneni udarac u povijesti međunarodnih utakmica, sudac Mashood Ssali pokazao je na bijelu točku za domaće nakon samo pet sekundi.

Nakon duge lopte izvedene sa sredine terena gostujući vratar Melvin Adrien nespretno se zaletio u domaćeg napadača Simona Mvusu pa je Tanzanija dobila veliku priliku za vodstvo koju je kapetan Erasto Nyoni i iskoristio.

Tanzanija je na kraju pobijedila s 3-2 i tako zasjela na vrh ljestvice s četiri boda, koliko ima i drugi Benin. Madagaskar je posljednji bez bodova, a u skupini je još DR Kongo koji ima dva boda.

U treći krug kvalifikacija plasirat će se pobjednik skupine.

Ne postoji službena statistika najbrže dosuđenih kaznenih udaraca u reprezentativnim utakmicama, no dosad najbrže poznati dosuđeni kazneni udarac dogodio se u prijateljskoj utakmici između Crne Gore i Gane u Podgorici 2014. godine kada je domaćin dobio kazneni udarac nakon 10 sekundi.

Kopirati
Drag cursor here to close