Golova, golova

Tuzla City pobijedila Borac, Sarajevo Slobodu

Sarajevo se večerašnjom pobjedom probilo na lidersku poziciju Premijer lige BiH sa sedam osvojenih bodova nakon tri kola
Sport / Nogomet | 03. 08. 2019. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 3. kola Premijer lige BiH, na Tušnju je ekipa Tuzla Cityja pobijedila banjalučki Borac rezultatom 2:1 (0:0).

U prvom poluvremenu igra je bila nezanimljiva. Domaći gotovo da nisu ozbiljnije ugrozili gol Banjalučana koji su, s druge strane, u dva navrata ozbiljno zaprijetili domaćem vrataru, Aziru Muminoviću.

U 24. minuti Stojan Vranješ je vrlo dobro šutirao, ali je lopta koji centimetar otišla pokraj stative.

Šest minuta kasnije Marko Mirić imao je dobru poziciju na desnoj strani, ali je s desetak metara vrlo loše šutirao i prilika je propala.

U nastavku su domaći zaigrali agresivnije. Petnaestak minuta trajala je opsada gola Borca, a u 63. minuti Tuzla City dolazi do vodstva.

"Slalom" Saida Husejinovića pred šesnaestercem gostiju prekršajem je zaustavio Nemanja Janičić i dosuđen je slobodan udarac. Preciznim i neobranjivim udarcem sa 17 metara Vojo Ubiparip je savladao golmana Mladena Lučića za vodstvo od 1:0.

Radost ekipe iz Simin Hana, međutim, trajala je svega tri minuta. „Glavomet“ u 16-ercu domaćih okončao je Janičić prebacivanjem lopte do Stojana Vranješa koji je volej udarcem loptu poslao uz samu stativu nemoćnog Muminovića i izjednačio rezultat.

U 75. minuti Ajdin Nukić imao je „zicer“ za novu prednost „plavih“, ali je Lučić izvrsno intervenirao spriječivši pogodak. Isti igrač u 82. minuti dobro je šutirao s desna, a lopta je za koji centimetar prošla pokraj udaljenije stative.

Minutu kasnije susret je odlučen. Nakon nabacivanja Ivana Sesara s desne strane, Ubiparip je glavom prevario golmana Borca i ekipi trenera Milenka Bošnjakovića donio vrijedna tri boda.

Istina, u 90. minuti Vranješ je lobovao drugog golmana, Nevresa Fejzića, ali je lopta pogodila stativu i gosti su Tuzlu napustili praznih šaka.

U posljednjem susretu Sarajevo je svladalo na Koševu Slobodu rezultatom sa 3:0. Handžić je načeo mrežu Tuzlaka, a sjajni Hebibović s dva pogotka dokrajčio Slobodu.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close