Ima nas još

'Tužan sam jer nema nogometa'

''Još uvijek sanjam da igram nogomet i treniram'', kazao je Trapattoni
Sport / Nogomet | 17. 04. 2020. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni bivši talijanski trener Giovanni Trapattoni priznao je da je tužan što nema nogometa zbog globalne pandemije novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tijekom blistave karijere osvajao je naslove šampiona u četiri europske zemlje. Italiji, Njemačkoj, Portugalu i Austriji, a slavu na međunarodnoj sceni stekao je sa Juventusom.

“Nedostaje mi nogomet, tužan sam bez njega, jer sport je život i radost. Ni svjetski ratovi ga nisu potpuno zaustavili i zbog toga moramo shvatiti ozbiljnost problema. Nogomet je najjednostavnije i najmoćnije sredstvo za ujedinjavanje mladih iz cijelog svijeta. Ta igra prevazilazi sve granice i ideologije, čak je i iznad politike. Mislim da će nam to trebati da počnemo iznova i da se nadamo boljem putu'', kazao je Trapattoni, prenose italijanski mediji.

Trapattoniju, koji ima 81 godinu, dodaje da ne žali ni za čim u životu, osim za prijateljima kojih više nema.

''Još uvijek sanjam da igram nogomet i treniram. Imao sam sretan život, zahvalan sam Bogu na tome, i zaista ne tražim ništa više. Nemam za čim žaliti, osim za prijateljima koji su otišli. Nakon 80 godina, ovo je kao ulazak u produžetak'', zaključio je čovjek koji je gotovo cijelu igračku karijeru proveo u Milanu.

Trenerskim poslom počeo se baviti upravo u Milanu 1974. godine, a najveće uspjehe je ostvario 1985. godine kada je sa Juventusom osvojio tadašnji Kup šampiona. Uz to sa “starom damom“ ima i šest titula prvaka i dva Kupa Italije. Kasnije je osvajao je trofeje vodeći Inter, Bayern Minhen, Benficu i RB Salzburg. Bio je još trener Cagliarija, Fiorentine i Stuttgarta te selektor Italije i Republike Irske.

Kopirati
Drag cursor here to close